Dagen med ingenting speciellt

Japp så var det måndag igen. Den här morgonen skulle det komma några feng-shui-typer till huset så jag fick inte vara hemma på hela förmiddagen. Jag tog därför och promenerade lite mer uppför Ste Victoire och satte mig på en gräsfläck i solen med utsikt över Picasso-slottet och läste, skrev dagbok och lyssnade på musik.
När det blev alldeles för obekvämt att sitta på marken tog jag bilen in till Aix för att lösa in min check på banken (vilket verkligen behövdes!) men självklart är banken stängd på måndagar... Så jag tog en promenad genom stan och satte mig sedan i solen med min bok och läste lite till. Vid 1 först körde jag hem igen där jag gjorde lite scrambled eggs till lunch och sedan började med den stora måndagsstädningen. Jag städade självklart lite extra på mitt rum idag eftersom Kajsa kommer hit och ska bo här på fredag-måndag! :D
Sen hämtade jag barnen och resten av kvällen har varit ganska så lik alla de andra kvällarna.
Idag är det verkligen världens storm här i Aix - helt galet! Och imorgon flyttar jag ut i gäststugan ett par dagar då de ska måla om och hålla på med trappan upp till mitt rum... Då får jag iaf en egen dusch och toalett.
Nu tänkte jag läsa lite till i min bok bara för att jag har läst så himla lite i den idag och sen ska jag sova gott.
Föresten har jag börjat fundera ut knep på hur jag ska slippa alla dessa otroligt dyra kostnader för bensin och parkering (50 euro i veckan!!!)! Tex ska jag börja parkera på en gratisparkering som visserligen ligger på helt fel sida om stan (men jag får ju iaf bra med motion) och sen har jag fått tips om att om jag lägger växeln i friläge och bara låter bilen rulla varje gång det är lite nerförsbacke så drar ju bilen inte bensin! På vägen in till Aix går detta ganska bra, men på vägen hem är det bara en massa uppförsbacke! Om det är någon som råkar ha lite fler tips på hur man kan slippa alla bilkostnader tar jag gärna emot dem!

Intensiv helg som vanligt

Okej, då var jag hemma igen efter en väldigt intensiv helg. Och den har varit rolig - jag lever för helgerna!
I fredags innan skolan gick jag och åt lunch med alla tjejer i en annan klass i skolan på restaurang vilket var trevligt. Inte för att vi gick till någon bra eller speciellt trevlig restaurang, men själva grejen var iaf lite rolig :) Efter det hade vi vår lektion på stan; vi tog en fika och sen gick vi på en guidad fotoutställning. Inte speciellt stor men ändå ganska fina bilder.
På kvällen när jag nattat barnen åkte jag in till stan för att festa med Vanda. Vi började med att sätta oss på ett stort torg med hur mycket folk som helst och drack lite rosévin, och sen var det så himla mysigt där så det slutade med att vi satt kvar där hela kvällen! Vi 3 kom jag hem och stupade i sängen.
Kl 8 började jag jobba nästa morgon - fy det var jobbigt att stiga upp. Jag gjorde crêpes till frukost till mig och barnen och resten av förmiddagen spenderade vi med att göra presenter till deras mamma på morsdag (jag tror pojken gav 20 presenter till slut!), vi byggde kojjor och badade i poolen. Kl 1 kom deras mamma äntligen hem och jag körde i ilfart in till Aix för att träffa Vanda och Ricarda och åka till Cassis. Vi tog bilen dit och fick leta parkeringsplats i över en halvtimme, men när vi väl la oss på stranden var det värt det! Det var dock verkligen fullproppat med folk! Jag kan tänka mig hur det är senare i juli och augusti... Egentligen hade vi tänkt ta en båt och åka runt till calanquerna, men Ricardas familj har en stor segelbåt som vi kan få åka med på gratis en hel dag lite senare!
På kvällen körde vi in till Aix och hyrde en film och sen vidare hem till Ricarda där vi lagade en quiche, åt middag och såg på film och jag kom hem igen vid 1 på kvällen.
Och sen var dett upp idag igen. Jag hade tänkt sova till 9 (värsta sovmorgonen!) men vaknade av att barnen sprang omkring och förde väsen redan vid halv 8. Men jag drog mig kvar, pratade med familjen och kompisar lite på skype innan jag vid 10 gjorde iordning en lunchmacka att ta med och gav mig iväg in till stan för att träffa Ricarda och åka till St Tropez. Efter 2 timmars bilresa var vi där och det blev en rundtur på stan, kolla in alla lyxbåtar och äta glass. Det var en mysig och fin stad, men dyyyr. Tyvärr kunde vi inte lägga oss på stranden som vi hade planerat då det nästan var storm (dock 30 grader varmt!) så vi var inte kvar i St Tropez mer än 4 timmar innan vi åkte hem igen. Jag kom hem nu ikväll vid 8, lagade köttbullar och spaghetti till middag till mig och nu ska jag verkligen gå och sova! Imorgon bitti får jag inte vara i huset på hela förmiddagen, så jag tror jag ska sätta mig nånstans med utsikt över Picasso-slottet och läsa min bok och ta det lugnt - kan behövas!

Uppdatering kommer senare!

Imorgon kväll ska jag försöka uppdatera om helgen. Gick ut igår, har varit på stranden och hos kompisar idag, och imorgon bitti drar jag och en kompis till St Tropez. Om jag inte kommer hem för sent uppdaterar jag mer imorn kväll! God natt!

Sortir

Nu ska jag ut på stan och festa lite. Hoppas det blir bra.

Min väg upp till huset

Jag tänkte lägga upp bilder på min fina bil och vägen upp till mitt hus (en stor utmaning att ta sig till varje dag!) men blogg.se vill inte lägga upp mina bilder... Aja så är det. Vägen är iaf väldigt brant, grusig, smal och gropig och där kör jag flera gånger per dag, backar in på parkeringen i uppförsbacken etc.
Igår hade jag en väldig hemlängtan och lite sitter kvar idag. Idag är det dessutom molningt och tråkigt väder... Kankse var det för att flera planer för några dagar framöver blev inställda och sen för att man helt enkelt bara längtar hem lite då och då. Just nu räknar jag iaf ner tills när Kajsa kommer ner hit - det ska bli så roligt! Om en vecka kommer hon :)
Imorse vaknade jag lite tidigare än vanligt för att vara med på Skype och sjunga för mamma och vara med när hon öppnade sina presenter, det är nämligen hennes födelsedag idag! Grattis mamma :) Jag skickade ett födelsedagskort för en vecka sen men det verkr inte ha kommit fram...
Nu senare ska jag eventuellt äta lunch på stan med några i en annan grupp i skolan och sen har vi dagens lektion på stan idag. Min klass ska ta en kaffe på nåt café och sen ska vi gå på en cirkus-foto-utställning och få en guidad tur där. Ska bli kul med lite omväxling. Senare ikväll ska jag gå ut och festa lite med några kompisar - var ett tag sen nu så de ska nog bli kul :)
Som sagt krånglar det att lägga upp bilder, men jag hoppas det börjar funka strax igen!

Bästa (franska) kompis

Jag kom precis hem från min kompis Vanda. Och hon har nog blivit min bästa kompis här nere, eller ja vi gör ju det mesta tillsammans... Iaf så är det en ganska big deal att åka hem till kompisar här. Jag lutar jobba vid halv 9 och då ska jag ta bilen och dra mig in till, genom, och förbi Aix för att komma hem till dem och detta tar 30-45 minuter enkel riktning. Och så samma grej när man ska hem.
Idag har jag typ bara kört bil alltså, eftersom det också är onsdag vilket betyder barnens sportdag. Tror jag lyckats göra av med nästan en halv tank. Usch.
Nu ska jag iaf sova och i drömmarna hitta på nya idéer över vad jag ska sysselsätta mig med mina återstående helger...

Inget Barcelona :(

Jaha då blir det visst inget Barcelona :( Om jag inte ska åka själv förstås. Och det vet jag inte om jag vill, men jag vill iväg. Paris kanske? Men det är svindyrt. :(

Inget speciellt

Idag har inget speciellt inträffat. Jag vaknade, körde barnen till skolan, städade, tvättade, strök kläder, åkte till banken, gick i skolan, åkte hem, hämtade barnen, gjorde läxor med barnen, lagade mat, åt, nattade dem, ja ni fattar - en vanlig dag helt enkelt. Inte så spännande.
Just nu ligger jag på mitt rum och kollar på Dr Ouse (eller Dr House som vi normala människor säger). Egentligen skulle jag åkt hem till en kompis men det blev inställt. Tur det kanske för jag har ingen bensin i bilen.
Jag ska åka till Barcelona 18-20 juni! Nu ska jag bara köpa biljetten innan den blir dyr, 50 euro t&r tycker jag är helt okej! Om nån har tips om den staden tar jag gärna emot dem då jag aldrig varit där! Det blev alltså Barcelona istället för Paris...

Bergsbestigning och IKEA

Idag är det helgdag här i Frankrike vilket betyder att jag har varit ledig. Jag sov länge imorse också (otroligt skönt!) och gav mig nästan direkt ut på en liten lätt promenad... ;) Nej den var allt annat än lätt. Jag bestämde mig för att klättra lite på Ste Victoire som är berget jag bor precis intill. Det var 30 grader varmt och vindstilla, knappt någon skugga och en enorm sluttning, jag svettades som jag vet inte vad, men 1,5 timme efter jag gått hemifrån var jag på toppen med en fantastisk utsikt! På toppen träffade jag också på en annan svensk tjej och hennes syster så jag satt där uppe på toppen med dem medan de åt sin picnic - för självklart hade jag inte tagit med mig någon picnic och knappt nåt vatten heller...
Med iPoden i öronen begav jag mig sedan neråt igen, och det var då inte speciellt skönt med mina converse, men ner kom jag. Det var däremot nästan tuffast sista backen upp till huset för då var jag helt slut och uttorkad. Men det är ändå något man måste göra här i Aix och snart stänger berget eftersom det blir för torrt och det lätt börjar brinna.
Iaf åt jag sen lite lunch med familjen innan jag tog bilen, åkte in till Aix och hämtade upp Julia för att åka på utflykt till IKEA! Det ligger en bit bort och jag var rädd att min lilla skruttbil skulle skramla isönder helt i den höga hastigheten på motorvägen, men fram kom vi. Dock helt svimfärdig och vätskebrist, värme och ingen luft i bilen.
Det var mysigt att strosa omkring på IKEA. Vi kollade runt lite allmänt (inte alls lika stort som hemma!) och sen tänkte vi äta köttbulalr i deras restaurang. Men tydligen serverade de inte varm mat där efter halv 3 på efetrmiddagen så det blev inga :(  Däremot shoppade jag loss i deras matbutik senare; köttbullar, brunsås, lingonsylt, knäckebröd, kaviar, rågbrödsmix (jag är sjukt trött på baugetter!), hushållsost, marabou, ahlgrens bilar och kanelgifflar! Mmm vad jag ska frossa i godheter! Där sålde de också sillar, lax, öl, snaps och en massa annat som kan passa till midsommar. Så när det börjar närma sig den dagen tänkte jag försöka styra upp en picnic i nån park nånstans med alla andra utländska kompisar och så ska jag ta en sväng till IKEA innan och köpa på mig till en egen liten midsommarfest (alla andra svenskar har nämligen redan åkt hem då)!
Tyvärr kan jag inte lägga upp fler bilder från dagen för blogg.se krånglar lite, men ni får en fin bild på mig på toppen av Ste Victoire!

Första doppet i Medelhavet

Den här helgen har varit bra! Igår förmiddag jobbade jag med barnen som vanligt och sen vid lunchtid åkte jag, Vanda och Ricarda med skolan till Cannes än en gång. Jag hade nämligen köpt biljetter till den här lördagen när jag bestämde att jag skulle följa med dit förra helgen, så nu blev det två helger i rad, men Rivieran är ju aldrig fel!
Iaf så gjorde vi typ precis samma saker jag gjort helgen innan, dvs lite strand, lite fönstershopping, promenera på strandpromenaden, försöka spana in kändisar på röda mattan... Tyvärr såg vi inga vi kände igen alls igår...
Två gånger under dagen satte vi oss på ett café och drack rosévin i värmen. Speciellt mysigt var det på kvällen då vi satte oss på en liten gata i gamla stan som var fullproppad med mysiga restauranger och caféer.
Vid 9 åkte vi därifrån med bussen och vi var tillbaka i Aix strax efter 11. Och vad som mötte mig på parkeringen har jag ju redan berättat om...
Idag då tog jag min första sovmorgon sedan jag kom hit! Jag "sov" till 10 (jag vaknade tidigare men låg kvar och drog mig till 10) och sen fixade jag och gjorde mig i ordning för en dag på stranden och tog det allmänt lugnt. Vid halv 12 åkte jag in till stan och träffade Vanda, vi köpte lite picnic som vi skulle äta med några andra tjejer i hennes klass i skolan, men vi hade nog tagit fel på tiden för de kom aldrig. Men vi satte oss iaf där i parken och picnicade själva innan vi tog bilen (Vandas såklart, inte min!) och körde ner till kusten. Vi letade egentligen efter en strand på som heter Ste Croix, men efter ett tag orkade vi inte köra längre och vi slog oss ned på en annan strand istället, men den var inte så dum den heller. Vi åt lite glass och sen låg vi och glassade i solen hela eftermiddagen. Det var så skönt! Inte förrän vid 7 ikväll åkte vi hemåt och nu här hemma har jag ätit lite och tagit det lugnt. Nu ska jag strax hoppa in i duschen och tvätta bort allt salt från havet och sen ska jag sova. Jag har sovmorgon imorgon också eftersom jag är ledig (det är helgdag här!) Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på än, för de flesta andra jobbar, men jag tror att jag kanske tar min iPod och klättrar upp för berget, och sen är planen att ta med mig några svenskar och åka till IKEA och äta mat! Jag hoppas att mina planer uppfylls!
Obs! Idag har jag varit här halva tiden - 6,5 vecka. 45 dagar kvar...

...

När jag kom hem nu ikväll och skulle hämta bilen hade någon sparkat sönder min backspegel och den låg helt kraschad på marken bredvid bilen :( Det är väl nåt gäng fulla killar som tyckte att det var kul - det tycker då inte jag!

Jag vill göra paravente på St Victoire!

Ännu en fin dag med sol och värme, så mycket värme att jag håller på att smälta bort när jag sätter mig i bilen vilket resulterar i att jag nästan springer ner till poolen när jag kommit ur bilen. Men det är så det ska vara.
Idag har jag städat på morgonen som alla fredagar och efter det drog jag precis som vanligt in till stan. Jag hyrde en film som jag alldeles strax ska se på (för ikväll sitter jag barnvakt) och hjälpte Vanda med att skriva ett CV. Hon ska antagligen börja jobba på ett café på Cours Mirabeau på helger - jag hoppas inte alldeles för mycket för det är nog hon jag umgås mest med!
Innan skolan satt jag också och pratade med en annan kompis och hennes kompis på skolans terass. Vi skulle prata engelska då den andra kompisen inte pratade franska, men detta visade sig vara helt omöjligt. Efter 2-3 ord på engelska övergick jag automatiskt till franska! Det måste ju vara ett bra tecken!
Ikväll såg jag tio stycken sånna där paraventes som flög över berget St Victoire och det såg så himla härligt ut så det vill jag också göra nån gång innan berget stänger för sommaren (det börjar brinna så lätt för det är så torrt).

Robin de Bois (eller Robin Hood som han heter på svenska)

Numera har solen och värmen kommit till Aix en Provence och jag tar självklart varje tillfälle i akt för att vistas i den! Och nog är jag brunast på skolan vid det här laget ;)
Det är alltså vad jag gjort idag - vistats i solen. Men jag har ju gjort andra saker samtidigt, ätit lunch med Vanda, strosat runt på stan, varit med barnen, badat i poolen etc... Och så har jag haft lite skola och jobbat lite till.
Jag ska alldeles strax åka in till Aix och gå på bio med en norsk tjej. Vi ska se Robin de Bois (Robin Hood), jag hoppas den är bra! Vi har iaf valt att se den på engelska med fransk text istället för dubbat till franska - känns bättre så! À demain!

Criminal Minds

Jag ligger och kollar på Criminal Minds som självklart är dubbat till franska. Jag ska nog försöka kolla mer på TV här nere för man lär sig mycket av det. Speciellt jag som inte kan förstå vad nån annan säger över huvud taget. Idag försökte mamman här förklara för mig var jag skulle hämta upp flickan då jag missuppfattat och efter en kvarts förklaringar visste jag fortfarande inte :P Aja de blev inte mer än 20 minuter sena. Även resten av dagen har spenderats med att skjutsa runt barnen. Ikväll gjorde jag en god och mättande lasagne till middag (tänk på att jag även lagar all denna mat utan recept - det är ett mirakel att det går att äta!)

Tisdag

Då jag var dödstrött hela dagen igår gick jag och la mig och släckte lampan redan klockan 9 igår kväll. Självklart somnade jag direkt och jag sov gott fram till 7 imorse då det var dags att väcka barnen och köra dem till skolan som vanligt. Nu när jag kom tillbaka gjorde jag frukost till mig - yoghurt med banan, kiwi och lite musli - gott! Igår kväll lyckades jag också slänga ihop värsta goda middagen - en fisksoppa. Jag började inte laga en soppa men tillslut stod jag där med fisksoppan serverad - ibland kan man verkligen laga mat på en spik... ;)
Så idag är det alltså dags för skola igen, tror att jag har någon läxa men den orkar jag inte göra, däremot måste jag börja med den där himla presentationen... Innan skolan ska jag träffa Vanda och sitta i solen i parken och picnica. Vi har en massa att prata om då både hon och jag har haft besök hemifrån förra veckan och inte hunnit ses... Så det kanske blir en sväng förbi marknaden också :)

Tårar, kändisar, röda mattor, sol, stränder, fest, galenskaper

Ja denna helg har väl haft allt kan man säga! Nu har jag ju inte skrivit på evigheter men jag kan börja med i fredags... Jag sov hos mina föräldrar så fick stiga upp tidigt på morgonen och åka tillbaka till huset och ta hand om barnen. De var lediga från skolan så jag var tvungen att underhålla dem hela dagen så jag bestämde mig för att ta med dem på museum! Det blev ett litet projekt att hitta ett som hade öppet, men tillslut åkte vi till ett eco-museum där barnen sprang runt i en stor skog och gjorde en tipsrunda samtidigt. Det blev iaf väldigt poppis hos barnen =) Resten av dagen lekte vi en massa hemma och sen på kvällen åkte jag hem till mina föräldrar igen.
Vi gick ut och åt på restaurang (jag fick min anka äntligen ;) ) och sen sov jag där. På morgonen var det dags för dem att åka hem till Sverige, vilket jag tyckte var ganska så jobbigt och lite lagom mycket hemlängtan hade jag då... Jag menar det hade ju varit ganska lätt att hoppa in i baksätet i deras bil och bara åka, men jag har det ju ändå väldigt roligt här nere också även om det är jobbigt ibland så jag stannade kvar! Jag åt iaf lunch med mina föräldrar på stan innan de åkte... När de åkt åkte jag snabbt hem och packade om min väska för att åka in till stan igen - nu för att äta glass med Ricarda.
Vid fem var det dock dags att åka till Cannes och filmfestivalen med Franziska, Anne & Lorena. Självklart hittade jag inte det ställe jag skulle möta de andra på så jag kom en halvtimme för sent men vid 6 kom vi iaf iväg med lite baugetter som middag i bilen. Min bil lämnade jag på parleringen till en stor mataffär med en klump i magen att den inte skulle stå kvar när jag kom tillbaka igår (men det gjorde den!).
Vid 9 kom vi fram till Cannes men det tog ungefär en timme till innan vi lyckades hitta en parkering. Efter att ha bytt om snabbt i parkeringshuset gav vi oss ut på stan för att spana kändisar, dricka drinkar och springa på röda mattor!
När det började bli läggsdags (ungefär vid 4) sprang vi runt på stan jag vet inte hur länge och letade efter en toalett och efter det var det bara att bege sig till bilen - vårt hotell för natten. I parkeringshuset bytte vi om till pyjamas, borstade tänderna och kröp sen in i den lilla bilen. Jag som var helt slut av hela hej-då-grejen med mina föräldrar, lite sömn nätterna innan och den ganska långa bilresan (och så var det ju ändå lite sent) somnade trots obekvämligheterna ganska snabbt, men vaknade senare av att man knappt kunde andas i bilen och vi fick öppna fönstrena lite. Tur att vi inte sov på gatan utan i ett parkeringshus!
På morgonen tog vi bilen till stranden där vi körde hela byta-om-och-sminka-sig-grejen igen innan vi gav oss ut på stan.
Dagen spenderades med långa promenader längs vattnet, marknad, gamla stan, och så solning på stranden såklart! Tyvärr var det för kallt i havet för att bada... Vid 4 åkte vi en snabbis till Antibes som inte ligger långt från Cannes. Staden var jättemysig och vacker - jag gillade den egentligen bättre än Cannes, så dit åker jag gärna igen. Efter nån timme eller två var vi dock tvungna att åka tillbaka till Cannes för att titta på alla kändisar när de skulle gå in på röda mattan! Och efter det åt vi lite McDo innan vi strax efter 8 åkte hemåt Aix igen. Otroligt trötta var vi allihopa och jag funderade på hur jag ens skulle kunna hålla mig vaken när jag körde sista 45 minuterna hem till mig - men jag höll mig vaken och var hemma vid strax efter 12.
Idag var det dock upp som vanligt vid 7 igen för att köra barnen till skolan! Usch säger jag bara, jag hade behövt sova hela dagen! Och tyvärr hade jag så mycket att göra i huset plus att alla var hemma så jag kunde inte gå och lägga mig sen igen... Idag har jag alltså städat och tvättat hela dagen - och nu den senaste timmen har jag legat ute i solen vid poolen lite. Jag började läsa men somnade... Ska göra ett nytt försök snart. Jag har köpt lite ny pepp-musik på itunes också - kan behövas ibland ;)
Det är en lugn dag vilket behövs! Imorgon drar det igång med skola, lunch med kompisar och allt annat igen! Och på fredag har jag en presentation jag ska hålla i på skolan - vad jag ska prata om har jag ingen aning om! någon som har något bra diskusionsämne?

Jobbigt att säga hej då

Oj vad jobbigt det var att säga hej då precis nu för en timme sen! Jag hade gärna satt mig i bilen och åkt med hem till Sverige! Men jag får se framåt. Om 3 veckor kommer Kajsa hit - det räknar jag ner till nu. Och när hon åker har jag 4 veckor kvar. Nu ska jag åka in till stan och äta glass med en annan aupair (det är sol och varmt idag!) och vid fem åker jag iväg med et gäng tyska tjejer till Cannes och där stannar vi tills imorgon! Hu vi ska sova har vi ingen aning om - det blir kanske i bilen... Aja jag lovar att skriva ett långt och bra inlägg på måndag med en massa bilder!

Filmfestivalen i Cannes

Det har varit en väldigt bra vecka och jag har trots jobb kunnat spendera en hel del tid med mina föräldrar. Imorgon åker de dock hem vilket såklart känns tråkigt, och hade lätt kunnat hoppa in i deras bil och åka med dem hem - MEN jag ska stanna här i 8 veckor till innan jag åker hem. Iaf så ska jag precis nu åka iväg hem till dem och sen ska vi gå ut och äta middag på stan, sen sover jag där. Imorgon åker jag förmodligen till Cannes och sover där någonstans och stannar också hela söndagen. Det är ju filmfestival!
Jag skriver mer så fort jag har tid!

Ingenting

Oj vad jag verkligen har gjort absolut ingenting idag. Jag har stannat i huset och varit inne på datan, läst svenska ELLE, lagat en god lunch osv... Hemma hela dagen, och så lite städsysslor såklart... Nu drar jag hem till mina föräldrar. Vi hörs när vi hörs!

Det regnar i Provence

Idag är jag TRÖTT! Jag kom hem vid 4 inatt och var uppe vid 8 för att ta hand om barnen...
Det var kul igår, vi var först hemma hos en kompis och åt tårta och drack ett glas champagne (jag kunde också unna mig ett glas eftersom jag lämnat bilen inne i aix och åkte med en annan bil dit). Det var roligast där, men sen åkte vi in till en boite de nuit (nattklubb) och dansade lite. Man fick inte ha med sig någon väska alls, musik var extremt hög och dålig, men jag stannade en timme iaf för att inte vara för tråkig! Men det var ändå en rolig kväll =)
Idag har jag som sagt varit med barnen nu på morgonen, nu har jag smitit undan. Jag hade flera olika förslag på vad man kunde hitta på en dag som denna; typ åka till stranden (det regnar), till IKEA (det är helgdag och allt är stängt), eller klättra upp för berget här (det är mulet och regnar) så det blir inget av det... Däremot ska vi hem till samma kompis som igår nu snart för att äta resterna av tårtan från igår... Och sen ska jag kanske åka direkt hem till en annan kompis och sova där inatt (om jag nu inte ska sitta barnvakt). Jag tänkte se om videobutiken har öppet så man kan hyra en film till imorn kväll, för då lär jag vara död. Jag känner också att jag måste göra nån utflykt av något slag imorgon, för jag orkar inte göra ingenting. Nu längtar

Så var hela franska familjen hemma igen

Japp, igår kom pappan hem från sin resa... Det har varit en lugn och skön vecka, men han var faktiskt snäll nu och hade köpt med sig ett par flipflops till mig :) Iaf så har jag ju gjort lite saker i måndags och igår. På morgonen i måndags städade, tvättade och strök jag och vid lunch kom mamma och pappa och deras vänner hit till Vauvernargues och tittade på byn jag bor i. Lite senare åkte jag och mamma in till stan och åt lunch på Cours Mirabeau och shoppade lite - det var mysigt!
På kvällen skjutsade de hem mig och jag åkte och hämtade barnen. Vi gjorde ett försök att bada i poolen då solen äntligen tittat fram lite, men det var alldeles för kallt i vattnet! Jag hoppas verkligen solen och värmen kommer tillbaka snart - jag har ju valt de bästa månaderna att vara här om vädret hade varit normalt vill säga!
Igår var som vilken tisdag som helst. Jobba i huset på förmiddagen, åka in till Aix och gå på banken (jag har visst spenderat mer än jag trodde här :P), lite stan, skola osv... Jag var tvungen att sitta med utanför barnens musiklektion senare på eftermiddagen och efter det åkte vi hem och pysslade med att göra Pippi-pärlplattor som mina föräldrar köpt med sig från Sverige :)
På kvällen kom som sagt pappan hem och det blev lite familjestunder med presentutdelning och spela lite spel tillsammans på kvällen innan barnen skulle sova. Först visste jag inte riktigt om jag skulle vara med, men sen tänkte jag att det nog ändå var bäst och jag fick ju vara med och det var ändå lite mysigt.
På kvällen tog jag bilen hem till en kompis och kollade på en fransk film (som var extremt dålig :P). När klockan var halv 12 och jag knappt kunde hålla ögonen öppna hoppade jag in i bilen och körde den långa, mörka vägen hem. För att hålla mig vaken lyssna jag på NRJ - men de spelade endast en låt på den halvtimmen jag körde - helt sjukt! Ska inte radion spela musik?
Jag tänkte lägga upp en bild på vad vi åt till middag igår. Som ni ser får jag alldeles utsökt mat här :P När jag åker till IKEA ska jag köpa med mig lite grejer och visa vad jag går för i köket!'
Idag har jag absolut inga planer, har ingen aning om vad jag ska göra. Jag hoppas på lite lunchsällskap men jag vet inte... Ikväll kör jag iaf hem till mina föräldrars hus då jag ska spendera morgondagen med dem - jag är nämligen ledig!!!

Jag ska bara...

...säga att jag ikväll har bokat flygresan hem! Den 7 juli kommer jag hem, vid halv 7 på kvällen. Jag valde att boka med Air France istället för Ryanair. Är så himla trött på Ryanair och det är inte ens billigt längre...
Nu flyger jag från Marseille till Paris där jag byter till flyget från Stockholm. Och det gick ändå inte på mer än 1500 kr - 200 kr billigare än Ryanair!

En dag på stan med mamma

Idag har varit en bra dag. Jag var dock väldigt trött imorse när jag var tvungen att gå upp klockan 7... Jag städade och strök och tvättade snabbt så att jag skulle vara klar med allt innan lunchtid. Då kom mamma, pappa, Ingrid & Ove till Vauvernargues och kollade in byn jag bor i. Sen åkte mamma och jag in till stan för att äta lunch och shoppa lite tillsammans bara vi två, medan de andra vandrade i bergen. När det blev dags för mig att hämta barnen körde de hem mig och de åkte hem till sig.
Imorgon har jag lite på schemat, det blir stryka tvätt, göra läxan till imorgon, gå till banken, kolla lite mer på stan & gå i skolan... Inga föräldrar imorgon med andra ord. Det är ju bra att de får göra saker lite själva också!

Jättebra helg med mina föräldrar!

Klockan är mycket och jag ska gå och lägga mig då jag verkligen är dödstrött, men jag ville bara skriva att jag har haft en jättebra helg! I lördags köpte jag med mig lite plockmat på marknaden och körde hem till huset mina föräldrar hyrt med sina vänner och gissa hur skönt det var att äntligen träffa dem! Det kanske låter larvigt då jag bara har varit borta en månad men det har nog varit den längsta månaden i hela mitt liv, och också den tuffaste, även om det varit mycket bättre nu på slutet.
I lördags gjorde vi egentligen inget speciellt förutom att installera oss i huset, prata ikapp och åka och handla mat på Carrefour (med diverse komplikationer!) och sedan äta gott och dricka vin i huset. Idag har vi varit i Isle sur la Sorgue (jag var där för 3 veckor sedan också) och gått på marknaden. Vi fikade, shoppade (espadrillos och en jättejättefin jordglob från 40-talet köpte jag) och åt lite lunch på nån typisk turistfälla. Senare på kvällen åkte vi in till Aix och åt middag på en trevlig restaurang. Det blev en jättegod trerätters och det var trevligt att gå ut och äta på restaurang tycker jag!
I vilket fall som helst har det varit otroligt skönt att bara få vara, att kunna koppla av och att vara med människor som känner en och som tycker om en! Även om jag vet att jag ska träffa dem flera gånger den här veckan kändes det lite tråkigt och småjobbigt att behöva köra ensam hem till mitt hus i mörkret nu ikväll...
Jag har iaf fått svenskt smågodis, svenska tidningar och böcker och lite kläder hemifrån av både mamma, pappa, Ingrid & Ove! Tack!

8 maj

Det är helg och det är den 8e maj!!! Första etappen avklarad!!! Bara 3 timmars jobb och sen är jag ledig!!!

Det är nånting varje dag man måste tampas med...

Och idag var inget undantag. När jag hämtat barnen i skolan gick vi ut och lekte i trädgården. Vi var precis utanför dörren men plötsligt kom en vindpust och dörren blåste igen och gick i baklås. Och där stod jag klockan 5 på eftermiddagen med 2 st 6-åringar, ingen nyckel, ingen mobil, inget telefonnummer till någon i familjen... Vad gör man? Jo först stod jag och ryckte i dörren i en halvtimme innan jag insåg att vi aldrig skulle kunna komma in. Sen undersökte jag möjligheterna med mat och nånstans att sova i kylan (för jag hade ingen aning när mamman skulle komma hem, hon brukar komma sent...). Sen vid 6 tänkte jag att jag var tvungen att göra nånting så jag tog barnen och gick på en promenad in mot byn för att leta upp någon telefon och nån nummerbyrå att ringa kanske. Men så kom barnen på att de kände en en liten bit bort så vi gick och hälsade på hos dem. Kvinnan de kände var inte hemma men hennes grannar hjälpte oss att ringa till butiken familjen äger och få ett telefonnummer till mamman, och sedan hjälpte de mig att ringa mamman och förklara. Sen körde de oss till huset och provade med dörren de med, men det funkade ju inte så vi åkte tillbaka hem till dem. Hemma hos dem hoppade vi studsmatta, lekte i deras lekstuga och en massa annat i deras trädgård. Vid 8 kom mamman och hämtade oss och så körde vi hem.
Ojoj vilket äventyr det där blev. Nu har iaf barnen fått i sig mat och gått och lagt sig. Jag har också ätit lite och tagit ett glas vin och snart ska jag ta mig en varm dusch för varmvattnet och värmen är äntligen tillbaka! Jag stannar hemma ikväll, har lånat en film i skolan som jag kanske ser på... Och imorgon blir en heldag med mina föräldrar =)

Ett år med körkort!

Hej hopp! Idag är det ett år sen exakt som jag tog mitt körkort! Woho! Och självklart ville bilen absolut inte fungera imorse... Jag förstår den, här är svinkallt verkligen! Och igår slutade värmen och varmvattnet fungera här nere... Jag har med andra ord sovit med alla de varma kläder jag äger (typ 3 koftor :P).
Igår iaf så hängde jag som sagt väldigt mycket med Vanda, vi har blivit bra kompisar =) Även på kvällen träffade jag henne. Vi åkte in till stan ett tag och satte oss och drack ett glas vin på en uteservering och pratade av oss, vi var båda lite trötta på livet som aupair igår... Menmen.
Nu på morgonen håller jag på med städningen, men jag har gjort ett litet uppehåll eftersom städerskan är här och använder samma saker som jag måste använda... Så fort jag är klar med städningen ska jag börja koka varmvatten för att kunna tvätta håret. Jag får försöka komma på nån bra lösning för håret måste tvättas och jag tänker verkligen inte ställa mig i en iskall dusch när jag redan fryser så mycket!
Sedan blir det skola. Jag vet inte om jag får gå ut ikväll eller om jag måste vara barnvakt, vi får se. Men imorn kommer mamma och pappa hit!!! Ska bli kul med lite sällskap av folk man känner! Och vad jag har längtat! :P
Så så fort jag slutar jobba imorgon vid 12 drar jag in till stan och sen tänker jag umgås med dem resten av helgen =)

Sushi

Det regnar fortfarande, är typ 10 grader kallt ute och värmen i huset fungerar inte, plus att vi inte har något varmvatten! Underbart. Och jag kan meddela att jag bara har sommarkläder med mig hit...
Idag har jag iaf stått och strukit kläder hela morgonen med musik på högsta volym som peppning. Jag åkte sen in till stan och åt sushi till lunch med Vanda innan skolan började. Mmm vad gott (men oj vad dyrt det är med sushi här! Jag fick 8 bitar för 12 euro vilket var dt billigaste vi hittade!) I skolan hade vi den mindre bra läraren och vi gjorde hörövningar, alltså var jag inte så närvarande på lektionen idag. Menmen jag får ju inga betyg eller nånting här!
Kvällen har varit sådär hittills, mamman här har nog inte sagt att jag gjort någonting bra här sedan jag kom hit och jag är lite trött på allting idag. Jag har trots allt varit här en månad nu och idag känns det som att det räcker alldeles utmärkt. Nu ska jag iaf in till stan en sväng bara för att komma ut från huset och familjen ett tag, får se om det blir bio eller ett glas vin eller nåt...

Min bästa vän är min GPS

Idag hade jag sovmorgon till 8, men jag vaknade lite innan det då barnen redan var uppe och sprang. Jag gjorde dem iordning för dagens sportaktiviteter, och strax efter 9 åkte vi iväg. Violette hade dans inne i Aix och medan jag och Gaspard väntade gick vi till en barnbokhandel inne i stan och köpte en bok att läsa ikväll. När dansen var klar åkte vi ut på landet för barnens cirkusträning. Då det spöregnade ute satt jag kvar i bilen och läste min bok medan jag väntade, den är snart slut och väldigt spännande så jag vill egentligen bara fortsätta läsa. Efter cirkusen skulle vi åka och äta lunch på McDo som de säger här. Jag letade upp en på min GPS och den visade sig ligga en bit bort åt fel håll, och dessutom var jag tvungen att köra ut på betalmotorvägen... Men det löste sig. Vi stannade kvar en stund på McDo och lekte i deras stora lekstuga innan vi åkte hem. Tennisen blir nämligen inställd när det regnar, och här öser det verkligen ner (för 5e dan i rad nu!). Nu sitter vi och kollar på film och sen blir det väl ännu mer lek hela eftermiddagen... Jag får också tvätta om allt tvätt eftersom den inte torkar i detta oväder...
Vi hörs!

tisdag

Ja denna dag har inte varit så speciell... Det har regnat och varit storm precis hela dagen och jag längtar efter sol igen! Jag har varit en sväng på stan och fixat nödvändiga grejer såsom bensin till bilen, telefonkort, lösa in check på banken osv... Och så har jag varit i skolan, pratat med Kajsa i telefon, umgåtts med mina små barn här nere och chillat på rummet. Nu ska jag ta mig en varm och skön dusch, sen läsa lite och imorgon har jag sovmorgon till hela 8.00! Det blir en intensiv dag full med sport och bilåkande fram och tillbaka!
Mamma och Pappa befinenr sig just nu i Frankrike! På lördag kommer de hit =) Och idag har jag fått veta att jag är ledig nästa torsdag för då är det lovdag! À demain!

Usch

Det är storm och regnet öser ner. Jag har knappt några ytterkläder med mig hit, och inget paraply. Och bilen vill inte fungera så bra när det regnar och är kallt. Bäst att jag sätter mig med en stor kopp te och något gott till frukost innan jag börjar stryka, städa och göra läxor...

Lugnt

Så var det dags för ännu en vecka här nere i Frankrike. Varje morgon går jag upp kl 7 för att snabbt sminka mig och klä på mig innan jag måste väcka barnen (detta är alldeles för tidigt för mig som vant mig med att gå upp vid 9-10 det senaste halvåret!).
Jag tog min lilla skruttiga bil till barnens skola (fick motorstopp 4 ggr på 1 km för att det varit lite kallt under natten :P) och sen åkte jag tillbaka till huset för att städa städa städa och tvätta. Det är ett stort projekt att byta lakan här (som jag också gjort) då jag nämligen har en stor och härlig dubbelsäng med ett enormt täcke. För att lyckas byta lakan måste jag krypa in i påslakanet med täcket :P Förra gången jag gjorde detta tog det hela en halvtimme, men idag gick det på 5-10 minuter så jag kanske har lyckats klura ut hur man ska göra!
I eftermiddags åkte jag och Vanda hem till Ricarda (som inte får gå ut på dagarna) och satt och prata. Haha det blir ganska mycket snack om det här med att vara aupair och om våra familjer här nere :P
Jag var också tvungen att åka en snabbis in till Aix för att lämna tillbaka min hyrfilm jag lånat. Självklart hittade jag ingen gratisparkering och jag hade knappt några mynt på mig så det blev en dyr hyrfilm det där, nästan 8 euro :P
Nu ikväll har jag spenderat min tid med barnen, och jag tror det var första gången sen jag kom hit som jag lyckades få oss alla att leka/spel spel tillsammans alla tre! jag tror också att snart så kommer flickan ge med sig med mig, kanske...
Jag har hört rykten om att det är en massa lovdagar nästa vecka, torsdag och fredag, och jag vet inte riktigt vad detta innebär för mig... Jag har också hört rykten om att familjen kanske ska åka till Disneyland i Paris... Vi får väl se...

Söndag i bilder

Les Baux
Jag, Franziska & Vanda i Les baux
Eygalières
Alla 5 tjejer i Eygalières
Jag & Vanda (som jag sov hos i lördags natt)

Helgen utan planer

Japp innan denna helg hade jag inte direkt några planer, men det har blivit en hel del gjort iaf. I fredags var det ju födelsedagsfest som jag redan berättat om, och igår åkte vi tillbaka till samma lägenhet för att äta resterna av all tårta och så spelade vi en massa charader och galenpanna. Helt okej med tanke på att regnet öste ner ute. Jag följde med Vanda (en ungersk aupair) hem till henne direkt efter och där åt jag mat, drack vin, snacka skit och sen sov jag över hos henne. Idag visste vi inte riktigt vart vi skulle åka, men vi träffade 3 tyska tjejer inne i stan på förmiddagen och det slutade med att vi tog deras bil och körde runt i en massa små byar hela dagen. Så idag har vi varit i Eygalières, St Rémy de Provence och Les Baux. Det har varit trevligt. Det blev mycket bilåkande dock (med konstig tysk musik på högsta volym). Nu har jag precis kommit hem och tagit en dusch och nu ska jag sätta på en film jag hyrt och bara ta det lugnt. Bilder från helgen kommer imorgon!

Det regnar i Aix

Idag är jag TRÖTT! Jag kom hem vid 4 inatt och var uppe vid 8 för att ta hand om barnen...
Det var kul igår, vi var först hemma hos en kompis och åt tårta och drack ett glas champagne (jag kunde också unna mig ett glas eftersom jag lämnat bilen inne i aix och åkte med en annan bil dit). Det var roligast där, men sen åkte vi in till en boite de nuit (nattklubb) och dansade lite. Man fick inte ha med sig någon väska alls, musik var extremt hög och dålig, men jag stannade en timme iaf för att inte vara för tråkig! Men det var ändå en rolig kväll =)
Idag har jag som sagt varit med barnen nu på morgonen, nu har jag smitit undan. Jag hade flera olika förslag på vad man kunde hitta på en dag som denna; typ åka till stranden (det regnar), till IKEA (det är helgdag och allt är stängt), eller klättra upp för berget här (det är mulet och regnar) så det blir inget av det... Däremot ska vi hem till samma kompis som igår nu snart för att äta resterna av tårtan från igår... Och sen ska jag kanske åka direkt hem till en annan kompis och sova där inatt (om jag nu inte ska sitta barnvakt). Jag tänkte se om videobutiken har öppet så man kan hyra en film till imorn kväll, för då lär jag vara död. Jag känner också att jag måste göra nån utflykt av något slag imorgon, för jag orkar inte göra ingenting. Nu längtar jag mest bara till nästa helg!
Jag hade ett prat med mamman i familjen här imorse. Hon talade om vad hon tyckte jag gör bra och mindre bra. Jag är tydligen alldeles för snäll och h on tycker jag inte har någon auktoritet alls mot barnen men att det annars var ganska så bra. Jag frågade också om min hemresa, och vi bestämde att det blir bra antingen den 5 eller 9 juli. Den 2 juli funkade inte för dem, det är barnens sista dag i skolan innan lovet och de tyckte det var lite för tidigt. Alltså tänker jag åka hem den 5e! Vi får väl vänta lite till innan jag köper biljetter dock...
Aja nu ska jag göra mig iordning för att åka, jag skriver senare.

RSS 2.0