Början på veckan då jag åker

Exakt nu om en evcka sätter jag mig på det sista flygplanet från Johannesburg till Swaziland... Då har jag redan rest sedan kl 3 dagen innan... Menmen skit samma, nu har jag en vecka hemma kvar och en del att göra. Idag måste jag först och främst förbereda mig för en arbetsintervju jag ska på imorgon, den är i Karlstad så det blir en heldagsutflykt imorgon :P (sen ska jag ju inte ta jobbet ändå eftersom jag redan fått jobb som au pair men jag ser det som bra övning för när jag ska på en intervju för ett jobb jag faktiskt behöver :P)
I eftermiddag blir det iaf en sväng in till stan för att fixa lite till grejer och annars vet jag inte så mycket just nu, ska försöka träffa alla kompisar lite till innan jag åker!

On my way to FRANKRIKE

Jag har fått jobb! I Frankrike! Åh jag är så himla himla glad! Jag hade fått ett mail om att de var intresserade av att ha mig som au pair innan, men imorse betalade jag in avgiften för att få deras kontaktuppgifter på aupair-world.net och skickade iväg ett mail med en riktig ansökan. Bara en timme senare fick jag svar! De skrev att de aldrig tidigare hade hittat en tjej som passade bättre för dem och att jag verkligen var välkommen till dem i vår =D
Familjen har 2 barn som är tvillingar och 6 år gamla. De bor i en fin villa med pool i centrala Aix en Provence, äger flera inredningsaffärer i hela Frankrike, de reser en del och jag får en egen bil och 90 euro i veckan! Helt perfekt! Som sagt; jag är sjukt glad! Det är inte helt bestämt när jag ska börja, antagligen i januari men senast i mars, beroende på när deras nuvarande au pair åker hem...
Annars har dagen spenderats med att förbereda inför Afrika. Jag har börjat kolla på vad jag ska ha med mig för packning, vädrat sovsäck och myggnät, och varit och shoppat lite nödvändiga saker, det mesta på apoteket :P Tydligen är det helt omöjligt att få tag på handdesinfektionsmedel i hela Sverige, för alla svenskar är så onödigt rädda för svininfluensan, jag som verkligen behöver det :P
Jag gissar på att kvällen blir precis lika slapp som igår, ganska skönt faktiskt =)

Komma i stämning

Efter en rolig kväll med världens bästa tjejer på stan igår kväll, väldigt lite sömn under natten och en extremt stressig dag på jobbet blev det en slappa-kväll hemma med film och mys.
Såg Hotel Rwanda (haha väääldigt bra film att värma upp med inför afrikaresan - den var hemsk men väldigt bra, man måste ju ändå vara realistisk och inse att det som hände där var något extremt och att det inte kommer hända där jag är och när just jag är där...)
Igår fick jag också ett brev från Marilde med en skiva full med afrika-musik som hon brände till mig innan hon åkte iväg till Canada i måndags, så sött av henne!
Som hon skrev:
"God bless Africa
Guard her people
Guard her leaders
And give her peace"
Sista kvällen med alla 6 tjejer på 2 månader...
Sista kvällen med alla 6 tjejer tillsammans på 2 månader...

Nu börjar det närma sig avresa

Nästa söndag åker jag! Det är helt sjukt! Och jag är så galet nervös för allting, flygresan mest, vilket är lite konstigt eftersom jag flugit så mycket i mitt liv... När jag väl är nere är det väl bara att följa med på det som händer liksom, jag åker ändå på en organiserad resa och jag kommer bo tillsammans med andra och det kommer finnas projektledare på plats som kommer tala om för mig vad jag ska göra och när.
Men det är allt runt omkring, allt jag måste fixa nu innan jag åker; köpa saker, försäkringar, visum, biljetter, växla pengar, köpa resecheckar - 1 miljard olika grejer!
Idag har jag iaf ringt och pratat med mitt försäkringsbolag så nu är allt det klart - jag behöver inte längre den extra försäkringen jag köpte hos bluberry tidigare vilket betyder 1000 kr tillbaka till mig! Snart har jag lunch och då blir det en sväng till banken för lite rådgivning (sitter nämligen på handelskammaren och jobbar nu).
Jag jobbar imorgon också men sen har jag en vecka på mig att bara förbereda allting vilket känns sjukt skönt. Jag måste få lite tid för mig själv och organisera mig - har inte haft tid med det alls och jag är en väldigt organiserande person vilket gör oordningen smått stressande :P
Förutom allt fixande inför Afrika håller jag nu på att fixa jobb för vårterminen. Jag ska på intervju i Karlstad på tisdag (om ett jobb i fjällen) men jag har bestämt mig för att satsa på frankrike i vår egentligen. Sitter inne på aupairworld.net hela dagarna och tar kontakt med familjer eller blir kontaktad av dem. Jag har hittat en drömfamilj i Aix en Provence som jag nu ska börja prata med om att åka dit i vår =)
Anyway, ikväll blir det sista kvällen med alla 6 tjejer innan jag åker. Istället för den planerade avskedsfesten blir det middag på thai-restaurang och sen utgång med flera andra! Ska bli sjukt kul!


RSS 2.0