Jag har nog det vackraste jobbet

Igår blev sista lediga dagen på det här lovet för idag har jag jobbat hela dagen. Jag jobbar på S.T. i Stockholm och idag fick jag vara på textilavdelningen! Det är väldigt kul att ha alla sjukt fina tyger runt omkring sig hela dan =) Däremot var jag väldigt trött idag så det kanske inte gick riktigt så bra som det brukar... Men jag var eller jag är fortfarande trött av en bra anledning, jag såg Stieg Larssons Män som hatar kvinnor igår och den var ju så bra! haha jag har verkligen nördat Stieg Larsson på senaste tiden :P
Nu ska jag iaf iväg på middag hos en tjej som gick i min parallellklass i nian, ska bli spännande... Blir inte så sent iom att jag jobbar hela dan imorgon också; moneymoneymoney = närmare och närmare Afrika!

Det jag gillar allra mest

Det jag gillar allra mest är Macarons, och helst ska de vara från LaDurée i Paris. Men i brist på ett LaDurée tänkte jag idag baka mina alldeles egna macarons! Tyvärr så misslyckades jag lite med marängen så att den flöt ut, men jag har fortfarande maräng och jag har chokladsmeten, så mina macarons blev visst fyrkantiga :P Men de smakar helt gudomligt!

Jag har många macarons-planer för framtiden; jag ska ha ett macarons-party med en massa hemmabakade macarons i olika färger, och jag ska bli macaronsbagare när jag blir stor =D

Haha jag älskar som sagt dessa små bakelser!

När jag kommer till Paris ska jag gå till LaDurée varje dag!


This is what I want to do

Jag hade tänkt att jag skulle sätta mig ner nu på sportlovet och gå igenom olika organisationer och resebolag som har olika sorters resor till Afrika. Grejen är att jag har kollat runt så otroligt mycket redan så jag tror att jag har ganska bra koll på utbudet...
Först hade jag tänkt åka med Volontärresor, för det var den enda organisationen jag kände till ungefär, men sen har jag hört att dem inte ska vara så bra. Det var då jag började kolla upp andra organisationer. För drygt en vecka sen var jag på Blueberrys mässa här i Stockholm och jag skrev då upp mig på en intresselista över en äventyrsresa till Tanzania. Några dagar senare fick jag svar från Blueberry och de gav mig även tips på en annan brittisk organisation som har flera olika sorters resor - Global Vision heter dem.
Och efter att ha letat runt lite bland deras olika resor har jag nu hittat den resa jag vill åka på =D
Resan är på 12 veckor och man reser runt i Sydafrika, Swaziland och Mozambique. Man besöker en safaripark som man tältar i tillsammans med andra volontärer och i Mozambique bor man i bungalows på stranden och man får simma med hajar å grejer (Då kanske min äventyrliga sida kan sättas lite på prov också!) och tillsist jobbar man som volontär i Kapstaden. Resan verkar sjukt häftig och rolig och en kombination av allt jag vill göra! Det verkar också som att man reser runt med en grupp vilket är sjukt bra för mig som inte känner nån annan som vill till Afrika. Det verkar också som att man bor tillsammans med andra volontärer istället för att bo i värdfamilj, och det passar också mig väldigt bra eftersom jag har lite av en fobi för att bo i värdfamiljer!
Ni kan ju kolla sidan om ni vill;
http://www.gvi.co.uk/projects/Africa/Swaziland/volunteer-adventure-travel-south-africa-mozabique/home
De har också samma resa fast som är hälften så lång, alltså 6 veckor. Den är lite billigare men det känns som att om man ändå ska åka iväg på en sån resa kan man lägga till några tusenlappar å va borta lite längre. Nu får jag börja leta stipendium!

Finally

Jag är nu äntligen klar med hela ändringen av projektet, och även om det är ett väldigt intressant ämne så är jag sjukt trött på biståndsarbeten i Afrika för tillfället :P Bra då att jag ska försöka gå igenom alla de organisationer jag funderar på att åka med i höst nu på lovet också! Men det är iaf lite roligare i och med att det är planering av någonting JAG få vara med om =)
Så hela dan igår och idag har jag alltså suttit och arbetat med det här. Jag har bara hunnit med att simma 2 km igår och ha en kärlektion en timme idag förutom det. Snart ska jag iväg på bio och se Revolutionary Road!
Jag har inte ätit nån semla idag och jag är inte speciellt sugen på det heller. Jag håller på med GI-metoden nämligen... I början var det lätt att hålla sig borta från godsaker även om jag var sjukt sugen iom att jag liksom tog bort i princip allt som är ätbart och gott. Jag ändrade liksom på alla matvanor på en gång. Sen har jag gått över till nästa fas där det är tillåtet att äta mer saker å då är det lätt att trilla dit på nåt gott ibland. Det har iaf gett resultat. På 6 veckor har jag gått ner 5 kg så jag gör det ju inte helt i onödan... Målet är att bli av med lite mer innan balen och studenten och konflägret jag ska vara ledare på i sommar. Vi får se hur det går!

Tänk på barnen i Afrika

Det är namnet på mitt projektarbete, fast det ska ändras så att det blir lite seriösare sen... Iaf så har jag under hösten jobbat väldigt mycket med mitt projektarbete och jag har skrivit nånstans mellan 28-38 sidor som jag nöjt lämnade in till min lärare för en första "granskning". Det är alltså inte lite text jag skrivit! Kommentaren jag fick tillbaka var att jag var tvungen att sammanställa hela den första undersökande delen av mitt projekt så att den blir betydligt kortare. Samtidigt måste jag lägga in fler källor och skriva fler analyser och slutsatser. Jag undrar om hon verkligen läst projektet med tanke på att minst hälften består av just analyser och slutsatser...
Så nu idag har jag försökt sätta mig ner och börja på den här jäkla sammanfattningen, men det tar emot att börja gå igenom allt det jag skrev ganska tidigt i höstas. Det jag ska göra nu är mer än vad jag gjort hittills, och jag som trodde att jag var klar :P
Mitt projektarbete handlar om biståndsarbeten i Afrika. Jag har tagit reda på vilka problem som finns i Liberia, Mozambique och Rwanda. Efter det tog jag reda på hur UNICEF, SIDA och Plan Sverige jobbar i allmänhet och till sist vilka samband som finns mellan de problem länderna har och vad organisationerna gjort för att hjälpa dem.
Efter det gick jag på seminarium på Stockholms Handelskammare där det diskuterades hur man skulle kunna öka handeln mellan Afrika och västvärlden, och senare gjorde jag också en intervju med generalsekreteraren på UNICEF Sverige.
Utifrån alla dessa fakta jag samlat på mig hittills gjorde jag en lista över saker man ska tänka på om man själv vill hjälpa till, och utifrån den listan gjorde jag ett eget biståndsprogram i Senegal. Alltså ett ganska omfattande arbete som jag nu måste ta tag i. Förhoppningsvis kan jag ha lite användning av allt jobb när jag väl kommer till Afrika i höst!

Välkommen till min nya blogg!

 Jag är alltid på väg någonstans och därför fick min blogg heta On my way to... Ibland har jag svårt att leva i nuet för att jag planerar så mycket framåt, men det gör ju också att jag får göra en hel del grymma grejer! Just nu planerar jag mest för vad jag ska göra efter gymnasiet i höst. Det lutar åt en resa på 2-3 månader i Afrika, och jag lär skriva en del om hur det går med planeringen av den resan... Aja jag vet inte riktigt vad jag ska skriva just nu så jag antar att det får ge sig med tiden ;)


RSS 2.0