Montréal

Igår tog jag och min nya danska kompis Jane och packade ihop varsin liten väska och promenerade iväg till Ottawas Greyhound-station och hoppade på bussen till Montréal. Sov igenom hela resan eftersom man knappt kunnat sova på vårt hostel sen vi kom fram till Ottawa i måndags. Väl framme hoppade vi på tunnelbanan och letade upp vårt boende - ett via airbnb, hos en liten indisk tant inne i stan. 
Vi åkte in till stan där vi mötte upp en kille, David, från Holland som vi träffat på vårt hostel i Ottawa, och gick på sightseeing i stan, åt lunch i Chinatown och klättrade upp för ett berg/kulle för att komma till en fin utsiktsplats över hela staden. Montréal är så mycket större än Ottawa och har många olika fina områden. Det mesta är på franska så jag tycker det är kul.
På kvällen åt vi baugette och drack vin på rummet innan vi mötte upp David och en engelsk kille som är på utbyte här i Montréal på deras hostel och gick och såg en stand up-show, och sen drog vi runt på lite olika barer runt om i stan innan vi trötta kom hem igen sent inatt. 
Känns roligt att vara ute på resande fot och leva lite backpackerliv igen nu innan skolan drar igång nästa vecka!
 
Med utsikten över Montréal bakom oss
 
Vårt hostel i Ottawa
Montréal
Hus med de typiska "Montréal-trapporna"
 

Utforskar Ottawa

Då har jag snart varit i Ottawa i två dygn! Har gått snabbt att komma in i "backpacker-livet", för så känns det nu när jag bor på hostel första veckan. På mitt hostel bor en massa utbytesstudenter som också väntar på att få flytta in i sina bostäder, så har lärt känna en hel del personer redan. Igår gick vi på en lång promenad genom hela stan och kollade in parlamentsbyggnaden, downtown, lite parker och så. Och idag har vi varit runt och fixat med mobiltelefoner, ordnat studentkort, kollat in mitt boende och hela campus-området. Känns som att det kommer bli en bra termin här.
Redan imorgon ska jag åka iväg till Montreal tillsammans med en dansk tjej och där ska vi möta upp en annan kille från vårt hostel. Sen flyttar jag på söndag och börjar skolan på tisdag.
Tyvärr har jag inte tagit några bilder än, men lovar att dte kommer :)

Framme i Ottawa

så är jag då precis framme i Ottawa! Flyget blev en timme sent från Köpenhamn, vilket betydde att jag missade min andra flight i Toronto... Men blev ombokad och fick sen ett riktigt träningspass (i form av löpning och tyngdlyftning typ med mina väskor som vägde ca 35 kg totalt...) väl i Toronto! Har iaf hittat mitt hostel och lyckats få i mig lite mat, men nu ska jag sova efter mååånga timmar på resande fot! Skriver snart igen!

RSS 2.0