Födelsedagsfest

Nu ska jag alldeles strax iväg på en födelsedagsfest. Först ska vi hem till henne och äta tårta och dricka champagne (dock inte jag eftersom jag har bilen... (men jag tror nog att nästa gång kan jag sova hos en kompis om jag vill, det är bara det att jag jobbar på lördag morgon varje helg så det är lite jobbigt...)) och sen ska vi ut på nån klubb. Det blir nog bra. Det blir iaf mitt valborgsfirande - har nästan helt glömt bort att det är valborg idag!
Kvällen har gått bra. När jag kom hem med barnen (idag var inte det det lättaste och det slutade med att vi tog en promenad från skolan till huset, lämnade bilen i byn som jag sen fick springa och hämta när jag lämnat barnen hemma..) så hade de lämnat en lapp till mig att jag skulle laga en quiche till middag. Intressant tänkte jag eftersom jag aldrig gjort detta innan och så har de ju inga bakgrejer hemma så som smör, mjöl etc... Men jag letade upp lite recept på internet som jag mixtrade ihop, och så hittade jag en färdig deg i kylen, och så svängde jag ihop en paj som blev världens succé! Barnen tog om mat 3 ggr och ville att jag skulle visa mamman hur jag gjorde haha.
Nä nu ska jag iväg. Jag har fortfarande inte så mycket planer för helgen vilket jag tycker är jobbigt. Om det inte kommer upp nåt tills på söndag tar jag bussen och åker själv till Avignon eller nåt, vi får se. Imorn blir det stranden om det blir fint väder, annars ska jag försöka ragga med nån svensk och åka till IKEA eller kanske klättra upp för St Victoire, jag har ingen aning...

En fjärdedel

Idag har jag varit här i 3 veckor - det känns som en evighet, samtidigt som det ändå gått liite snabbt. Jag tror nog att tiden här kommer gå ganska snabbt på det hela taget, jag menar idag är det 9 veckor kvar, känns ändå överskådligt... 1/4 har jag alltså gjort här idag vilket ändå känns bra.
Jag ska också försöka prata med mamman här om när jag ska åka hem idag, men jag tycker det är lite nervöst så jag lyckas aldrig komma till skott :P Men det är ju bäst för dem att få veta, och bäst för mig så jag kan boka flyg för priserna går hela tiden upp!
Nu ska jag iaf snart åka in till Aix. Jag ska gå till turistbyrån för att undersöka om man kan göra några äventyrsaktiviteter här omkring i helgen, jag måste handla en födelsedagspresent till en kompis här nere som fyller år och som vi ska på födelsedagsfest hos ikväll, jag måste äta lunch (förhoppningsvis med några kompisar?) och sen så har jag skola igen. Nu på morgonen har jag iaf lyckats med att skriva ihop texten som är dagens läxa, det tar emot att sitta med läxor igen!
Aja, det är iaf sol och skönt här! Jag tror att vi imorgon kanske åker till en strand i en by som heter St Croix eller nåt sånt, den ska tydligen vara en av de finaste här i närheten, men vi får se...

Poolen är invigd!

Även idag har det varit väldigt varmt här nere, även om jag kanske överdrivit lite när jag sa att det är 30 grader. Men 25 grader är det iaf säkert! Och eftersom det var så varmt idag så tyckte barnen att det var dags för mig att inviga poolen tillsammans med dem vilket vi gjorde efter jag hämtat dem i skolan! Vattnet var dock iskallt!
Det har väl varit en ganska bra dag idag, även om jag inte gjort sådär jättemycket. Man får lite hemlängtan då och då, men det är nog lite för att jag är så rastlös som jag är!
Kajsa har bokat flyget hit nu, så första helgen i juni kommer hon hit och hälsar på och ska bo hos mig :D
Nu ska jag undersöka lite vad det finns för äventyrliga aktiviteter här i området man kan göra - känner att det skulle vara trevligt med en liten adrenalinkick ;)

Torsdag

På schemat idag: Städa & stryka, läsa lite i solen, skola, leka med barnen, sova. En vanlig fransk vardag med andra ord. Jag tror att min kära lillasyster har bokat flygbiljetter för att komma ner och hälsa på mig - längtar redan! Och nästa helg kommer mina kära föräldrar - längtar tills dess med. Å sen måste jag tala om för familjen att jag kommer åka hem 2 juli...

30 grader och sol!

Imorse när jag vaknade fick jag reda på att jag är ledig idag på eftermiddagen, vilket passar mig bra då det är 30 grader varmt och sol. I förmiddags jobbade jag dock. Jobbet bestod av att göra frukost till barnen, klä på dem och borsta tänderna, samt köra Violette till hennes dans inne i Aix. Medan hon dansade satt jag på ett café i solen och läste. Nu är de i Cassis på stranden, och jag är hemma själv. Också här hemma har jag varit i solen, läst, lyssnat på musik, gjort läxor etc. Min kompis från Ungern kom också och hälsade på här hemma ett tag, men nu har hon åkt igen. Innan de andra kommer tillbaka måste jag städa barnens rum lite och så här hemma, och när barnen har gått och lagt sig ikväll ska jag också gå och lägga mig för jag är TRÖTT idag. Igår kväll gick jag nämligen ut med de andra svenskarna. En klubb här nere hade svensk kväll vilket innebar gratis inträde och rabatt på drinkar för svenskar, plus svensk musik. Musiken måste däremt ha kommit nångång från 70-talet för det var inget vi kände igen! Det var typ bara en massa svenskar där från IS, nu börjar jag känna en hel del av dem som läser SU:s kurs här nere, men om en månad åker de hem... Och de svenskar som läser folkuniversitetets kurs åker om en vecka...
Iaf så åkte jag hem från Aix vid ett, det är alltid lika spännande att virra omkring på gatorna där inne på natten och försöka hitta bilen! Vid 2 kom jag i säng och så var det upp som vanligt imorse, varför jag är trött idag.
Nä nu ska jag ut och läsa lite till i min braiga svenska deckare!

Första middagen utomhus

Så var det måndag igen. Efter att ha lämnat barnen i skolan imorse åkte jag tillbaka till huset där jag började jobba för fullt. Med hög musik i iPoden gjorde jag allt; tvätta, stryka, damma, dammsuga, städa hela badrummet från topp till tå, städa undan leksaker, våttorka, ALLT! Det är spännande jobb det här att vara aupair alltså ;)
Vid halv 2 åkte jag däremot iväg till en annan tysk aupair-tjej (jag ahr det inte värst, hon får inte ens lämna huset på dagarna!). Där snacka vi lite skit, laga lunch och kollade runt i deras enorma trädgård.
När hennes barn skulle komma hem åkte jag till Vauvernagues där jag satte mig på en liten äng och gjorde läxan till imorn innan jag hämtade barnen vid halv 6. Tillsammans med dem spelade jag barn-monopol innan jag duschade dem och lagade mat till dem. Idag bestämde jag mig för att inte äta med barnen utan med föräldrarna och pappans bror och barnens kusin. Vi satt utomhus och åt kött, potatis, tomat&mozarella-sallad, baugette med ost, jordgubbar och glass. Sen förstod jag typ ingenting av vad som sas men skit samma.
Helgen i St Tropez har blivit inställd, så jag får försöka hitta på något annat. Imorn är det skola, och innan den ska jag träffa en annan aupair från Ungern.
Bonne nuit!

Bra intensiv helg!

Var ska man börja? Jo men i fredags när barnen gått och lagt sig åkte jag in till Aix för att eventuellt gå på bio med Julia, men när jag kom in gick vi istället hem till hennes svenska kompisar och satt och hade lite "förfest" där. Jag drack en drink även om jag skulle köra hem sen, det får bli så. Vid 1 drog jag iaf hem, var inte direkt klädd för att gå ut och kände inte riktigt för det då (men på tisdag kväll är det en stor skandinavisk fest inne i stan som jag ska försöka gå på!). Lite obehagligt är det att promenera genom hela stan själv på kvällarna och att köra bil i mörkret är skitläskigt (även om jag hittat helljuset nu)!!!
Iaf så blev det lördag. Den morgonen ska vi inte prata om; möte med hon jag krockat med, tusen missförstånd med pappan och stress stress stress. Jag hann iaf precis med bussen till Cassis - en liten stad vid havet, dit jag åkte med samma gäng svenskar jag varit med på fredag kväll. I Cassis la vi oss på stranden och chilla i några timmar, tyvärr var det molnigt och inte jättevarmt, men det var en fin och mysig stad så dit kommerjag definitivt åka igen när det är varmare! (Det är också superbra för en bussbiljett dit kostar 1 euro och de tar drygt en timme att åka dit!)
Jag åkte hem igen vid 5 och när jag kom tillbaka till Aix träffade jag en tysk aupair-tjej och gick på en fransk film på bio med henne. Eftersom den var fransk behövdes den inte dubbas Kajsa, så jag får berätta hur det är med de dubbade filmerna senare ;)
På kvällen sen skulle jag hämta bilen som pappan parkerat någonstans åt mig på morgonen, och när jag hittade den var den inklämd mellan ett träd och en annan bil och jag kan verkligen säga att det var en utmaning att få ut den där ifrån. Det var också en utmaning att hitta hem eftersom jag inte hade gpsen i bilen och inte hittar så bra inne i stan än... Men det gick.
Idag var det upp tidigt igen för att åka på en heldagsutflykt. Idag åkte vi till Gorges du Verdon. Vi stannade först i en liten by och köpte picnic på deras marknad (baugette, ost, jordgubbar, nötter och frukt). Därefter bar det av till huvudattraktionen - den stora sjön. Väl där hyrde vi en trampbåt och åkte in i klyftan på det underbart turkosa vattnet. Vi solade, hade picnic och chillade på trampbåten en timme innan vi skulle åka vidare. Vi åkte då runt lite i bergen (ganska läskigt med en så stor buss vid de höga stupen) och kollade. Sen åkte vi till en annan by där vi gjorde lite bergsbestigning och åt glass. På vägen hem till Aix stannade vi också vid en lavendelgård, vilket inte var så spännande eftersom det inte är lavendelsäsong nu.
Väl tillbaka i Aix sa jag hej då till de andra svenskarna, åkte och tankade bilen (för fjärde gången!) och körde hem. Jag lyckades leta fram grillspett med kött och potatis till till middag!!! En ordentlig måltid, första gången sen jag kom hit! Nu ikväll har jag legat på rummet, pratat med familjen, varit på internet och ätit marabou - tagit det lugnt. Det har varit en intesiv och bra helg med mycket svenska! Nu laddar jag för vecka 3 av 12 - det blir mest jobb. Jag tror att jag ska åka till St Tropez nästa helg med fami ljen.
Jag har en massa planer för alla helger här - Troppan, Mamma och Pappa kommer, till Cannes när det är filmfestival, Paris en helg, Nice en helg, Kajsa ska komma och hälsa på... Jag kanske kan klara av de här 12 veckorna iaf!

Kort

Minifest med svenskar, Cassis och havet, och bio - helgen so far. Imorgon bitti åker jag till Gorges du Verdon hela dagen, och sen kommer en bättre uppdatering om helgen imorgon kväll.

Vauvernagues

Idag öser regnet ner i Aix. Picnicen är därmed inställd, men vi ska nog äta lite lunch iaf. Vilket betyder att jag måste åka snart. Idag ska jag nämligen handla mat också. Bara lite småsaker. Morgonen har spenderats med en stor kopp te, läxor, och lite ta det lugnt vilket behövs. Nu hoppas jag på en bra helg.
Här är lite bilder från Vauvernagues. Och en bild på en av tusen katt-kojor jag gjort tillsammans med barnen.
Chateau de Picasso      Barnens skola            Det var fint igår   Kojja

Denna dag

Ja, äntligen har jag fått mitt bankkort och alltså lön! Vilket känns som en stoor lättnad! Efter besöket på banken (hon som jobbar där är iaf väldigt snäll) träffade jag Julia. Vi handlade med oss lite lunch och gick hem till henne och åt i trädgården. Sen var det skola. Det här med hörförståelse och att förstå tv-program och så är inte riktigt min grej, men det är väl bra för mitt språk... Däremot var jag extremt trött idag så det var lite svårt att koncentrera sig.
Resten av dagen har spenderats med barnen. Vi byggde kojor till katten, gjorde läxor, lekte med små figurer, duschade och åt mat - allt det som numera är min vardag. Resten av kvällen spenderades med att prata med familjen och ta det lite lugnt - precis som vanligt där också alltså.
Imorn är det lite lunch med norskarna tror jag, skola, och sen får jag se på kvällen. Eventuellt ska vi gå ut. På lördag vet jag inte vad jag ska göra, kanske blir det stranden i Marseille, kanske stannar jag i Aix. Jag har iaf ett möte med tjejen vars bil jag krockade vid lunchtid på lördag...
Imorgon har jag varit här i 2 veckor - sjukt.

Torsdag

Imorse var barnen inte så roliga. Flickan ville inte vara kvar på "lekis" efter skolan vilket de ska vara på torsdagar, så då bestämdes det att jag skulle hämta dem direkt efter skolan i eftermiddag. Men då blir såklart pojken helt galen av att han inte ska få vara på fritids. då bestämde jag att jag hämtar dem 5 - mitt emellan, varefter de båda står och stortjuter och vägrar åka iväg alls. Hopplöst!
Nu på morgonen har jag strukit en massa tvätt och dammsugit lite i barnens rum - woho! Det som varit bra med morgonen var att jag hittade ett godisförråd! Nä men iom att jag är så hungrig heeela tiden så betyder sånna saker mycket :P Nu ska jag iaf åka in till stan snart för att hämta familjens post, jag ska till banken och förhoppningsvis få ut en massa pengar, äta lunch med Julia och sen gå i skolan.
Jag måste väl börja planera lite för helgen, det är ju torsdag. Jag måste iaf jobba lördag morgon och efter det måste jag ut och göra nåt! Jag måste bort från huset och Vauvernagues när jag har chansen. På söndag ska jag iaf till Gorges du Verdon, och hela nästa helg ska jag antagligen till St Tropez med familjen. De behöver någon som kan ha koll på barnen på stranden och på kvällen när de är på restaurang... Kul att jag får följa med va (på restaurang alltså...) Aja hej då så länge. Och Elin och Ellen; lägg till mig på skype! hannalindhe90 heter jag. Skulle vara trevligt att prata med er!

Sportdag

Idag har jag skjutsat runt barnen på alla deras olika sporter. Fram och tillbaka hela dagen. Det har varit jättevarmt idag och flipflopsen åkte fram. Hade poolen varit öppen hade jag lätt spenderat dagen i den, så varmt är det!

Nya tag

Igår var ingen bra dag någonstans, allting gick fel. T.ex. så hittade jag ingen parkeringsplats inne i Aix innan skolan - jag fick snurra runt en timme, betala 100 kr (!!!) för parkeringen jag tillsist hittade, och jag hann pga detta inte till banken för att ordna med mitt bankkort och få ut min lön. Sen var vi iaf ett ganska stort gäng som åt lunch i parken (det var iaf varmt och skönt) så det var väl det som gick bra. I skolan hade vi en ny lärare, som inte alls var bra (tur att det är olika lärare nästan varje gång så vi inte behöver ha henne så ofta). Iaf så på vägen hem var jag redan lagom pigg och glad eftersom dagen redan var så underbar . och så lyckas jag ju såklart med det värsta, att krocka bilen. Såhär gick det till; den normala vägen är avstängd och jag har kört den alternativa vägen. När jag ska svänga ut på den stora vägen igen står jag och väntar på att köra bakom en annan bil. Hon börjar köra och jag kollar till vänster på en annan bil som kör och börjar långsamt rulla framåt för att följa efter, och då har hon framför stannat så jag kör in i hennes bil med en stor duns. Det blir en stor buckla på hennes bil och en på min.
Jag hade ju ingen aning om hur man gör när nåt sånt händer, så jag sa att jag fick ringa henne när jag pratat med min familj. Väl i bilen sen fick jag såklart värsta sammanbrottet. I vilket fall var jag tvungen att hämta barnen precis efter, så det var bara att bita ihop och leka resten av dagen.
Nu har jag berättat för familjen iaf och de ska prata med tjejen jag krockade med. Nu är det iaf dags för en ny dag - barnen ska skjutsas runt till alla möjliga sporter. Jag hoppas dagen blir bättre.

Toppen

Toppen! Bara för att dagen redan var så himla underbar så lyckades jag ju såklart med att göra den ännu underbarare genom att krocka familjens bil.

Jobbigt

Idag känns det bara jobbigt igen.

Måndag morgon

Imorse gick det bra med barnen och nu är loven över och de har börjat skolan (som ligger mycket mycket närmare där jag bor). Efter att ha lämnat dem åkte jag hem och gjorde mig iordning, och sen tog jag bilen in till Aix. Där åkte jag till skolan och bokade en utflyktsresa till Georges du Verdon på söndag (skönt och roligt med heldagsutflykter!) och så gick jag till en läkare. För ungefär 2 månader sedan tappade jag rösten och sen dess har jag inte riktigt återhämtat mig, men nu fick jag antibiotika och nån ny nässpray så jag hoppas det blir bättre. För idag kännerjag mig dessutom febrig...
Sen träffade jag Silvia (en annan aupair från Colombia) och tog en snabbkaffe vid Hotel de Ville innan jag var tvungen att hämta bilen och köra hem. Nu ska jag proppa i mig mediciner, äta lunch och sen är det bara att börja storstäda, tvätta och stryka. Kanske hinner jag lägga mig i solen en stund och läsa sen innan jag måste hämta barnen halv 6, hoppas det för det är varmt! Sen har jag ju läxor att göra...

En fullspäckad helg i Provence

Okej, nu ska jag berätta lite om helgen.
I fredags gick jag i skolan, och alla vi aupairtjejer som börjat plugga den här veckan bestämde oss för att gå ut på kvällen. Så när jag nattat barnen tog jag bilen in till Aix, och jag kan tala om för er att det är inte lätt att köra bil inne i Aix. Att jag inte krockade bilen är ett mirakel, jag tror jag körde mot rött säkert 4 ggr, bytte filer hej villt och försökte vända och hålla på i världens köer. Det var mycket folk på stan (tror det var någon slags festival). Vi gick iaf till en bar där vi drack lite öl (observera att jag måste ta bilen till och från aix när jag går ut = inte dricka). Vid halv 1 skulle vi gå vidare för att dansa, men då jag var heeeelt slut (fortfarande dödsförkyld och utmattad av allt nytt) åkte jag hem. Det tog ett tag att hitta bilen och att sen hitta ut ur Aix tog ocså ett bra tag. När jag väl kom ut på rätt väg, ja då var det ju kolsvart då jag bor på landet, och min lilla skruttbils helljus = normalt ljus på en vanlig bil vilket gjorde det oerhört svårt och läskigt att köra på de smala kringliga vägarna. 1,5 timme senare kom jag iaf hem.
Min skruttiga bil
Igår, lördag, jobbade jag på morgonen. Jag fick leka och pyssla med barnen. Vid 12 tog jag bilen in till Aix och tankade först (ja bilen har druckit upp en hel tank bensin på 6 dagar) och sen mötte jag två tjejer, en från Ungern och en från Tyskland, och tog en buss till Marseille. Bussresorna här är billiga - de kostar bara 1 euro. I Marseille gick vi till hamnen, vi åt lite, vi kollade på lite turistgrejer och vi shoppade lite. Det var 21 grader varmt och sol och det var skönt att vara vid havet. Vi gick så mycket så mina fötter höll på att dö - men så är det.
På kvällen var jag barnvakt, och det var verkligen inte kul att komma hem. Barnen var superspeedade, hade dragit fram precis varenda leksak de hade, och dessutom hade föräldrarna lite gäster. Jag försökte iaf laga till lite "mat" och få dem i säng vilket inte var det lättaste. Jag hade inget vidare tålamod med barnen igår, för jag orkar inte med deras skrik. Iaf så kunde jag gå upp till mitt rum vid halv 10. Jag försökte hålla mig vaken tills föräldrarna kom hem, men jag däckade så fort jag la huvudet på kudden.
Idag gick jag upp vid 7 (jobbigt då det var min sovmorgon!) och körde in till Aix. Jag promenerade från min parkering till turistkontoret genom ett lugnt Aix med lugn musik i öronen - det var en skön morgon.
Vid 9 åkte jag iväg på dagens utflykt. Som tur var hittade jag 2 unga norska tjejer i havet av alla tanter som var med på utflykten, och dessa 2 tjejer har jag spenderat hela dagen med (vi pratar självklart bara franska!) Vi har besökt Isle sur la sorgue där vi gick på marknad och köpte en massa picnicmat (jordgubbar och baugetter bl.a.). Några timmar senare åkte vi till Fontaine de Vaicus där vi satt vid vattnet i solen och hade picnic. Tillsist åkte vi till Gordes, där vi 3 tjejer satte oss och tog varsitt glas rosé i kvällssolen. När vi kom tillbaka till Aix vid halv 7 köpte jag mig en crêpe och en Cosmotidning och nu ikväll tar jag det bara lugnt - utan någon familj eller några barn.

Fredag-lördag

Jag är dödstrött som vanligt och ska sova nu. Tänkte bara skriva att igår och idag ändå har varit ganska bra, eller iaf idag. Igår gick vi ut på kvällen, och idag har jag varit i Marseille (21 grader och sol!). Imorgon ska jag upp tidigt och åka på en till heldagsutflykt till La isle de la Sorgue. Jag skriver mer om helgen i detalj (med massa bilder) imorn kväll när jag ska ligga på mitt rum och se på film, äta godis och bara slappa.

Ensam

Idag ska jag äta lunch med Julia igen, innan det måste jag stryka all barnens tvätt! Sen är det skola igen, och ikväll lär se ut precis som alla andra kvällar hittills... Ingen speciell fredagkväll med andra ord. I helgen ska familjen åka till St Tropez, och jag ska vara själv i huset hela helgen. Även om det börjar bli lite lite bättre har jag fortfarande hemlängtan...

Lunch

Jag har precis storstädat barnens rum, och strukit lite av deras tvätt (jag vet man är tdligen värsta städtanten som aupair...) och så har jag gjort läxan till dagens lektion. Nu drar jag in till Aix för att träffa en svensk tjej, kompis med Isabella, som också pluggar på min skola, och vi ska äta lunch innan våra lektioner börjar vid 2.
Idag är det vaarmt här! Det ska bli skönt när de öppnar poolen och jag kan ligga där och sola och slappa när jag är ledig! Mamma - jag vill ha lite fler böcker när ni kommer ner!

Här bor jag

Vardagsrummet
Köket
Trädgård
Matplats och pool
Violettes rum
Mitt rum
Nu drar jag till Ruynicard där mina föräldrar ska bo när de kommer ner... Där tänkte jag göra min läxa inför imorn och kanske sätta mig och läsa lite. Jag ska också försöka hinna åka till ett apotek innan jag ska hämta barnen, jag är dödsförkyld). Mamman i familjen har visat mig hur jag ska tvätta (ska göra det varannan dag!), städa, stryka m.m. nu på morgonen, men jag orkar inte göra det idag, får bli imorn. Nu har jag iaf fått i mig lite mat - äntligen! (jag får knappt nån mat här - kylskåpet är tomt!) nu fick jag iaf pasta, tonfisk, och sallad, tro det eller ej, men bland de godaste jag ätit hittills här! Aja, hej då så länge...

Ännu en dag i Aix

Okej, nu är jag så trött så jag måste verkligen gå och sova, och jag orkar inte skriva så mycket. Men denna dag har iaf varit hyfsat bra. Jag började med att väcka barnen, äta frukost med dem, klä på dem och sedan lämna dem på deras sportcenter (de har lov den här veckan) vid 9. Efter det åkte jag hem en snabbis igen, pratade med mamma för femtielfte gången (jag måste ha någon att prata svenska med, och någon som jag kan prata om allting med, tack mamma för att du orkar lyssna på mig) och åt lite mer frukost (en mini-pain au chocolat räcker inte för en sån som mig!). Efter det gav jag mig in till stan där jag hade ett möte på banken vid 11, som tur var hittade jag en parkeringsplats precis i tid. Där startade jag iaf upp ett konto, och löste in min check med lön (jag har ingen aning om hur det här med checkar fungerar! Sätts pengarna in på mitt konto? För jag fick iaf inga pengar med mig!) Dessutom får jag inte kortet för om en vecka...
Iaf så bestämde jag mig för att promenera omkring lite inne i stan. Mitt lokalsinne är inte det bästa och efter att ha vrrat runt ett bra tag satte jag mig på ett café, åt crêpes med nutella, läste min bok och granskade kartan hundra gånger (jag ville vara säker på att jag skulle hitta till skolan lite senare). Jag kom till skolan nästan en timme för tidigt för jag inte orkade gå omkring helt själv längre. Så jag satte mig i datasalen och pratade lite med 2 aupair-tjejer jag träffade där igår. Tyvärr hamnade de inte i samma klass som mig (jag hamnade i bästa gruppen!), men man kan ju kanske ses ändå nångång (fast de är inte så bra på franska och extremt svåra att kommunicera med).
Direkt efter skolan åkte jag hem eftersom min parkering gick ut vid 4, och jag åkte då direkt till barnen där jag satte mig och läste lite i bilen innan de slutade (då helt plötsligt började det spöregna). Kvällen med barnen har varit väldigt jobbig. De prövar alla ens gränser (och det är inte lätt just nu att hålla sig lugn när de är så bråkiga), skriker rakt ut när de inte får som de vill, när de ska duscha, de vägrar borsta tänderna, bråkar om vilken film de ska se, ALLT! Jag spelade iaf junior-monopol med Gaspard drygt en timme vilket gick bra.
Ikväll har jag också fått en brev från den tjejen som jobbade i den här familjen innan mig (jag måste skriva ett långt mail till henne imorn och fråga allt!) och jag har också lyckats komma i kontakt med en kompis kompis som pluggar här i en svensk klass, så jag ska försöka träffa henner någon dag snart.
Imorgon ska jag försöka ta reda på mer om vad jag kan göra här omkring när jag är ledig (jag ska iaf åka på en dagsutflykt nånstans hela dagen på söndag), kanske sporta, sjunga eller något. Kanske åker jag till stan och ett apotek (jag är dödsförkyld vilket jag iofs varit i snart 2 månader), köper lite mat som jag kan överraska familjen med? Aja, vi får se... Jag har ju inte lyckats få ut nån lön än så länge... Nu ska jag sova! Imorn ska jag försöka lägga upp bilder på huset så ni får se hur fint jag bor iaf!

Sitter i skolan

Just nu sitter jag i skolan dar jag ska plugga franska de narmsta 3 manaderna. Vi har precis fatt en introduktion och gjort prov i franska och jag tror att det gick ganska bra iaf.
Jag har nog aldrig nansin varit sa nervos som i morse. Jag visste val ingenting om hur allt skulle funka, var jag skulle lamna barnen pa morgonen, hur jag skulle kunna tanka, om jag skulle kunna hitta skolan osv... Allt det ar nu avklarat och jag tror att jag kommer overleva ocksa denna dag. Idag har jag inte direkt lart kanna nagon har, men det kommer val senare, det verkar iaf som att det ar ganska manga svenskar har pa skolan (folkuniversitetet har sina lektioner har tror jag)... Nu vet jag inte riktigt vad jag ska gora innan jag ska hamta barnen om 2 timmar... En tur runt staden tar jag nog imorgon for idag sporegnar det har och jag har inget paraply eller nagra regnklader. Jag kanska ska forsoka hitta nagot att ata for jag ar dodshungrig! Jag tror iaf att jag kommer lyckas hitta och hamta barnen sen, for nu funkar min gps i bilen igen. Men jag kan ju saga att det ar inte det lattaste att kora bil i Frankrike eller Aix! Jag lyckades inte fa internet att funka i huset forut idag, sa ni dar hemma far kanske prata med mig pa mobilen ikvall...

Lite bättre

Förlåt för det inte allt för positiva inlägget jag skrev imorse, men så kände jag just då! Ikväll känns det lite lite bättre tror jag, jag har iaf lyckats underhålla mig själv lite under dagen. Det jag gjorde var att ta en promenad på kanske 2-3 km totalt med båda barnen, men det tog 3 timmar! Vi gick iaf och kollade på ett vattenfall inne i byn Vauvernagues där jag bor. jag ska försöka ladda upp lite bilder jag tagit senare... Nu ska jag sova, dödstrött som jag är!

Framme, det är jobbigt...

Jag landade i Marseille i fredags kväll och blev hämtad av Xavier, pappan i familjen. Vi körde direkt till fmiljens hus som ligger på landet utanför Aix, i bergen, där jag blev bjuden på middag. Direkt började de visa mig vad jag skulle göra - jag var ju helt slut redan då... Sen fick jag iaf gå och lägga mig och sova vilket var efterlängtat!
Igår vaknade jag tidigt eftersom jag inte visste när de ville att jag skulle gå upp, och jag dröjde mig kvar på rummet länge innan jag gick ner. Då fick jag ta hand om barnen direkt, göra frukost, klä på dem osv. Föräldrarna var inte där. Vid 10 skulle vi åka in till Aix för att titta lite på stan, och självklart fick jag köra. Min största rädsla fick hanteras direkt med andra ord. Först fick jag inte den lilla skruttiga bilen att rulla alls, men sen gick det iaf hyfsat. Endast en fransman tutade på mig, men betydligt fler körde om mig.
Inne i Aix gick vi runt lite, men allt de visar och förklarar går i ultrarapid och det är inte lätt att hänga med. Jag tror iaf vi bokade ett möte åt mig på banken på tisdag för att ordna ett franskt bankkonto...
Sen satte vi oss med familjens vänner och åt lunch i säkert 3 timmar. Jag fick sitta med barnen och hängde inte alls med i de andra vuxnas samtal... Sen tog vi iaf bilen tillbaka till huset där jag lekte med barnen i trädgården hur länge som helst. Vid halv 7 åkte föräldrarna på middag och jag skulle sitta barnvakt hela kvällen. Jag hade fått instruktioner om att bada barnen och laga middag till dem, vad jag skulle laga fick jag hitta på själv. Jag satte på en film till barnen och försökte vid halv 9 få dem i säng, men självklart utnyttjar de att en ny aupair som inte har koll på nånting har kommit och de var inte lätta att få att somna. Efter den dagen kände jag mig helt död, och förlåt, men det känns verkligen som att det här inte är min grej. Jag pratade med mamma och pappa på telefon, som självklart försökte peppa och förklara att jag gett mig in i det här själv, och att jag kände såhär för att jag var trött. Nu har jag sovit hela natten, klockan är kvart över 9 och hela familjen springer runt där nere men jag har inte gått ner än, för jag tycker fortfarande att det här är dödsjobbigt och jag får liksom panik hela tiden. Idag tror jag att jag är ledig, men jag kommer nog stanna i huset och göra jag vet inte vad. Jag har ingen bensin i bilen, vet inte var och hur jag tankar, var man ska parkera och hur jag betalar för den osv... Det här är bajsjobbigt och jag vill åka hem!

Dags att åka

Jag jobbade verkligen in i det sista igår, kom hem 9 och då var jag så slut att jag inte orkade göra nånting. Var helt slut och tyckte det var ganska så jobbigt att jag ska åka idag. Blandade känslor. Får hoppas att allt blir bra...
Idag är det iaf dags att åka. Ska packa det sista (hoppas att väskorna inte är för tunga!) och sen åker jag hemifrån vid halv 3. Planet går halv 6 och landar halv 9 ikväll. Sen är jag i Frankrike i 3 månader!

Jag är nervös!

Igår kväll hade jag en liten hej då-middag för lite vänner, vilket jag tyckte var väldigt roligt =) Däremot är det ju lite tråkigt att säga hej då... Tur att jag inte blir borta för länge!
Idag har jag jobbat hela dagen och varit och klippt mig hos min ängel Ellen så jag har inte haft tid alls att packa. Jag jobbar dum som jag är imorgon också, plus att det är ett litet event på jobbet på kvällen jag inte kan missa så det blir inte mycket tid för packning då heller - vilket leder till att jag nu är ganska stressad. Dessutom är jag ganska så nervös!
Jag får helt enkelt gå upp tidigt tidigt imorgon bitti, dra fram hela sommargarderoben igen (slängde ner allt i väskan igår men den vägde säkert 40 kg och jag får ha 15) och försöka göra en rensning. Men hur ska man kunna pcka så lite när man ska vara borta 3 månader?! Jag får väl göra ett försök och packa resten i en väska som mamma och pappa får ta med när de kommer till Aix om en månad...
Nu ska jag sova, näst sista natten hemma =S

RSS 2.0