New York

Avslutade den här terminen i Kanada med att åka till USA och New York tillsammans med Kajsa som flög över! Blev en massa julshopping och sightseeing med besök på hela Manhattan och i Brooklyn! Fantastiska dagar, precis som resten av terminen varit. Var ett sorgligt hej då i Ottawa, men jag ser fram emot att träffa alla mina nya vänner runt om Europa och världen under våren och sommaren och i framtiden!
 
God jul från Höganäs där jag nu hänger med och firar med familjen under några dagar!
 
 

Hej då Ottawa

Ja, då var det den 17 december och det är dags för mig att åka ifrån Ottawa. Jag kan inte med ord beskriva vilken underbar underbar termin jag har haft här och hur många fantastiska människor jag träffat, från hela världen. Den sista veckan har jag bara försökt umgås så mycket som möjligt med alla mina vänner, och igår kväll, min sista kväll, hade jag reserverat en hel bar för alla mina vänner och jag hade en fantatiskt rolig kväll med näst intill alla jag umgåtts med under terminen, så det känns roligt att min sista kväll blev så bra! Men det är verkligen verkligen tråkigt att åka ifrån alla idag som jag kommit så nära på de här 4 månaderna...
Tack Ottawa och Kanada och alla <3
 
 

Vinterland

Åh nu har vi en massa massa snö i Ottawa! Känns faktiskt ganska härligt, i alla fall just nu, men kanske för att man bara har en vecka kvar här som man behöver pulsa igenom den. För ja, det är mindre än en vecka kvar för mig nu i Ottawa... På onsdag morgon skriver jag min sista tenta och sen åker jag direkt till flygplatsen och åker till NEW YORK! Vilket ska bli helt helt underbart, längtar! Men samtidigt känns det himla himla jobbigt att behöva åka hem från alla otroligt fina vänenr jag träffat här! Vissa har jag i alla fall när till i Europa, men dem från Australien och Chile kommer jag nog inte kunna träffa lika lätt... Men ska jobba på att försöka ta mig till Chile hyfsat snart!
vad händer här i Ottawa då? 
Ja, mest plugg faktiskt. Jag har tre tentor nu i slutet och alla andra också, så blir ganska intensiva pluggdagar i biblioteket, och sen lite mer chill häng på kvällarna. Men var på två fester med två olika gäng i helgen som gick, och firade min kanadensiska väns födelsedag på restaurang i måndags. Äter för övrigt väldigt mycket ute nu i slutet haha, så kommer nog komma rullande hem till Sverige om två veckor...
Igår lagade en av mina franska tjejer i huset anka till mig - jag fullständigt älskar att bo med mina fransyskor - god mat och franska runt omkring mig hela tiden! Dem kommer jag också sakna...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ottawa by air

Den här veckan har jag faktiskt lyckats ta tag i mitt studieliv ganska så bra, och imorgon skriver jag min första final i global development. Känns helt okej, halva tentan består av multiple choices, så borde inte vara alltför svårt att klara mig!
Så har varit lite lugnare på festfronten under de här dagarna i alla fall ;) I tisdags kväll lagade vår rumskompis från Hong Kong mat till oss i huset, och det var definitivt den mest exotiska "familjemiddagen" vi haft i huset under terminen, men var väldigt gott! och igår kväll gick vi alla i huset ut och åt middag på restaurang för att fira min födelsedag. Jag blev bjuden på en fantastisk fransk middag med anka, franskt vin, och tarte aux citrons et meringue till efterrätt - de har verkligen fattat grejen med mig och Frankrike! 
Idag tog jag paus från plugget igen haha och gav mig ut på äventyr. En kille jag känner från Toulouse är nämligen pilot, och brukar hyra små plan och flyga lite då och då, så jag och min kompis Paul-Antoine fick följa med på en flygtur i eftermiddags! Och det var så himla himla häftigt! Vi flög ett pyttelitet plan med plats för tre personer och under en timme spanade vi in parlamentsbyggnaderna, hela staden, Gatineau parc och Ottawas utkanter. Var en otroligt fin dag och med all snö som föll igår var det ännu finare. Och att vi dessutom lyckades pricka in en fantastisk soldnedgång gjorde inte det hela sämre! Helt underbar eftermiddag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

24 år

Hello!
I fredags kväll lyxade jag och Jane till det och gick ut och åt på en nice italiensk restaurang. Vi drack drinkar, gott vin, pasta och tiramisu! Gott och mysigt! Vi hamnade sen på mitt stammishak där vi stannade tills de stängde och sen satt vi uppe och snackade halva natten, så blev ännu en sen natt i Ottawa, och en trött dag dagen efter. Men jag lyckades ändå få en del plugg gjort, och på eftermiddagen gick jag och 3 andra på en promenad bort till historiska museet där de hade en julmarknad. Tyckte dock inte att det var speciellt mycket jul över den... Efter lagade jag, Carola och Javi middag tillsammans och kollade på film och väntade in min födelsedag vid tolvslaget.
Så igår var det alltså min födelsedag och den var riktig lyckad! Blev väckt av familjen på skype och öppnade ett paket fullt med svenskt godis! Vid 12 kom 25 av mina vänner härifrån Ottawa hem till mig och alla hade med sig mat och så dukade vi upp en stor brunchbuffé och drack mousserande vin hela eftermiddagen. Sen hann jag vila lite grann innan jag och Jane gav oss iväg på äventyr haha. Vi åkte iväg på en skolbuss till Montréal och det var fullt party på bussen hela vägen dit. Sen kom vi fram till en stor häftig övergiven fabrik där vi skulle gå på en konsert med Dillon Francis, en känd DJ. Kanadensare är helt galna vad gäller säkerhet och på de har säkerthetskontroll av alla innan de får komma in på arenan, men på det här stället kollade de inte bara handväskor utan till och med plånböcker... Sen var det i alla fall konsert, och det var verkligen en helt sjuk konsert, och sjukt rolig också! Vi började längst fram men rörde oss bakåt i publiken efter ett tag då det var sjukt varmt, trångt och mycket dans längst fram. Men vi danse på fram till 3 när konserten tog slut, och sen åkte vi tillbaka med vår skolbuss till Ottawa igen, och där fortsatte festen på samma sätt som vägen dit. Jag och Jane var helt imponerade över hur galna kanadensarna är haha. Kl 7 imorse var vi tillbaka i Ottawa och stupade då i säng efter en mycket rolig dag. 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0