Jorden runt

Indien-Kuala Lumpur-Nya Zeeland-Sydney-Kapstaden-Namibia-Botswana-Zambia-Argentina-Uruguay-Brasilien
Det är planen just nu. Kruxet är tiden i Sydamerika - 6 veckor på resande fot, helt själv. Det är ingen som har lust att följa med på den lilla biten?

Hemma

Jag är hemma och allting är i princip som vanligt igen, man kommer in i allting så snabbt. Nu har jag varit hemma i 2 dagar och har hunnit med att starta renoveringsprojekt i mitt rum, gå på ett litet möte på jobbet, få massage (åh så välbehövt det var!) och att ha en middag med mina tjejer. Idag åker jag ut till Vässarö en vecka, och sen har jag 2 veckors semester till innan jag börjar jobba. Det blir då eventuellt en kompis land och sen ska vi på Emmabodafestivalen.
Planen framöver är att jobba ihjäl mig fram till jul och efter det åker jag ut på en jorden runt hela våren, fram till början av juni. Jag kanske skriver lite om förberedelserna inför den, men annars skriver jag här igen när det är dags för projekt nr 3 under mina sabbatsår!

För tre månader sen...

...var jag på Skavsta flygplats och hade inte speciellt stor lust att kliva på planet till Frankrike. Jag vet inte riktigt varför. Och det var ganska så tufft, eller väldigt tufft i början, eller i några veckor, här nere. Det tog ett bra tag att vänja sig vid allting och jag trivdes inte superbra. Nu ska jag åka hem, och det trodde jag aldrig att jag skulle säga, men det känns jättetråkigt.
Jag har ju haft mina små incidenter; krockat bilen, blivit utelåst, någon förstörde bilen ännu mer, en fisk som dog, halv översvämning osv... Men jag måste ändå säga att det på det hela taget har gått bra. Och jag har gjort många härliga utflykter (jag har ju nästan varit i alla byar och städer i hela södra Frankrike nu känns det som!); Gorges du Verdon, Cannes x 2, Barcelona, härliga dagar på stranden etc...
Och jag har träffat många härliga människor, några som jag absolut kommer hålla kontakten med länge! Det känns konstigt att ha sagt hej då igår till de kompisar som jag har umgåtts med nästan varje dag i 3 månader nu...
Och nu ikväll var de avskedsmiddag med familjen. Jag fick lite presenter av dem och jag gav barnen lite presenter jag med. Och oj vad jag kommer sakna barnen, en massa massa. Det har varit riktigt tufft med dem ibland, speciellt i början, men de är ändå så otroligt söta och gulliga och jag kommer sakna att få en godnattpuss av dem varje kväll.
Nu ska jag packa ner det sista och sen bär det av till Sverige igen imorgon. Jag har räknat ner varje dag till den 7 juli, och nu är det alltså dags, och så känns det så tråkigt ändå. Jag har inte haft det så dumt här nere ändå...

Överraskningsfest

Igår var sista dagen med mina tjejkompisar här nere. På eftermiddagen låg vi vid poolen och solade och badade. På kvällen skulle vi på restaurang och äta hej då-middag tillsammans. Och vi hade bestämt att jag skulle köra hem till Sylvia så skulle hon skjutsa mig resten av vägen in till stan. Men när jag kom dit var också Vanda, Sébastien och Robin där och de hade ordnat en överraskningsfest åt mig! De hade lagat god mat, fixat med ballonger och kort och musik och ja allting. Det blev en jätterolig kväll och jag blev verkligen superglad över överraskningen! Jag kommer sakna dessa tjejer!

Barcelona!

Jag kom för några timmar sen hem från en liten weekend-tripp till Barcelona, och det var jättekul! Jag gillar verkligen Barcelona!
Vi kom fram med bussen 5 i lördags morse och vi satte oss då på stationen och väntade tills klockan blev 7 då vi gick upp till Lorenas familjs lägenhet alldeles i närheten. Vi hade väl tänkt att vi kanske skulle försöka sova lite där några timmar innan vi gav oss ut på stan, men istället blev det en massa prat med hennes släktingar (observera att dessa samtal fördes på spanska och jag förstod inte ett ord!). Sen vid 10 kom vi iaf iväg och det blev då en tur in till centrum för att kolla på La Sagrada Familia och lite shopping. Mest strosa runt en del. Redan vid 3 ville Lorena tillbaka till lägenheten så vi gick dit och pratade ännu mer på spanska med hennes familj och sen vid 5 blev det barnkalas med ännu mer prat på spanska i nån park. Inte precis vad jag hade tänkt mig med min resa till Barcelona, så jag var ganska så besviken i lördags kväll. Sen vid halv 7 däremot gav vi två oss iväg mot Black Eyed Peas konsert! Det blev lite småstressigt så vi halvt sprang till biljettkontoret för att hämta ut våra biljetter, sen trängdes vi med en enormt massa människor framför scenen i typ 3 timmar innan BEP kom upp på scen. Det var nog det svettigaste jag har varit med om. Och det törstigaste! Men det var också galet roligt! Innan BEP spelade, spelade David Guetta väldigt bra musik och det blev en väldigt massa dansande och hoppande. Och det fortsatte såklart resten av kvällen. Tyvärr var inte BEP speciellt bra, de spelade inte så många bra låtar och dessutom pratade de i typ en halvtimme om fotbollen och matchen Spanien precis vunnit... Men det var kul ändå! Jag kan ju då också tillägga att jag har aldrig aldrig haft så ont i hela kroppen som igår när vi gick hem från konserten. I benen, i fötterna och i ryggen, det var hemskt! Och det tog ungefär 1,5 timme att ta sig hem efteråt. Och när vi kom till lägenheten och jag var dödstrött (då vi bara halvsovit i 3 timmar på bussen på vägen dit...) och bara ville sova, så blev det ännu mer prata spanska med släktingar med mig i mitten.
MEN, sen blev det söndag och det var en mycket bättre dag, även om vi dröjde oss kvar till 12 i lägenheten (och vi vaknade 8). Det blev massa tursitande med Gaudi, katedraler, La Rambla, shopping, stranden och jag vet inte vad. Äntligen fick jag se Barcelona! Och jag gillade de som sagt!
Sen igår vid 10 tog jag bussen hem själv igen och så var jag framme vid halv 6 imorse. Tyvärr lyckades jag inte sova nåt på bussen i natt, så nu är jag ännu mer död (totalt 8 timmars sömn på 3 nätter är inte tillräckligt...)
Och nu ska jag gå ner och städa, tvätta och stryka igen. Men sen blir det iaf sömn vid poolen hela eftermiddagen innan jag ska hämta barnen senare i eftermiddag. Ikväll ska jag på restaurang med mina tjejkompisar här. Imorgon blir det en sväng till banken för att avsluta mitt franska konto, för att fika med en klasskompis från franska skolan, och sen blir det packa för hela slanten (hur jag ska få plats med allt i väskan blir intressant!). Och sen imorn kväll bjuder familjen mig på hej då-middag... På onsdag, om 2 dagar, kommer jag hem.

Ikväll bär det av till Barcelona

Nä usch jag tar tillbaka det jag sa igår, nu vill jag hem hem hem. Det känns som att jag bara går och väntar på onsdag. Den här veckan har nästan uteslutande spenderats med barnen, fram till 11 varje kväll.
Idag är sista dagen i skolan. På mitt intyg står det nivå C1. Nästan.
Ikväll bär det av till Barcelona. Kl 22 går bussen som kommer fram 06.00 imorn bitti. Sen är jag där lördag och söndag. Imorn kväll är det konsert. Sen går bussen hem kl 22.00 på söndag kväll och jag kommer tillbaka 05.00 måndag morgon. Sen så är det nästan slut. Nästan.

Det är bra

Mm det är konstigt det där men nu, en vecka innan jag ska åka hem, känner jag att jag verkligen kommit in i allting här nere, och jag har insett att jag har det ganska så bra! Jag kommer i alla fall tycka att det är lite tråkigt att åka härifrån, och jag kommer sakna barnen trots allt ;) Men det ska ändå bli skönt att komma hem...
Igår var det onsdag vilket betyder ingen skola för barnen, och inte någon sport heller den här gången för nu är terminen slut för barnen (de har dock inte skolavslutning förrän imorgon!). Så jag spenderade hela morgonen från kl  10 i poolen med pojken, sen åt vi lunch tillsammans, och sen åkte familjen iväg i 2 timmar och jag låg kvar vid poolen (fast det började dock åska helt plötsligt så då fick jag ta en liten paus...) och sen när de kom tillbaka badade barnen ännu mer i poolen. Och det fortsatte ända fram till kl 11 på kvällen! Själv åt jag mat med föräldrarna och deras 4 vänner som är på besök. Och det var en god middag!!! Haha gambas med ris och en hallontårta till efterrätt (med ost däremellan såklart!). Jag satt med där på en hörna och lyssnade på alla deras studietidsminnen typ och skrattade lite när alla andra skrattade, men var inte direkt så involverad i samtalet. Men jag förstod i alla fall allt som sas, så jag har nog lärt mig en hel del franska här nere under mina 3 månader i alla fall...
Nu ska jag in till stan och shoppa lite en sista gång innan jag åker hem (och igår startade dessutom rean här ;) )

RSS 2.0