Mango Groove

Igar kvall var bra! Riktigt roligt! En av mina basta utekvallar nansin!
Vi borjade med att forsoka fa pizza levererat till lodgen, men de kunde tydligen inte gora det langre, sa jag och carli tog en combi till restaurangen, hamtade 7 pizzor och bestallde sen en taxi tillbaka eftersom det var kolsvart ute. Vi at pizza och forade lite innan vi ringde taxikillen igen som hamtade upp oss vid halv 9 och korde oss till House on fire dar det var en stor fest! Festen var grym! Tank er en enorm tradgard upplyst av glodlampor i olika farger i traden, en stor scen dar de hade en dj som spelade rolig musik, ett annat enormt dansgolv halvt inomhus med lite battre musik, manga barer, ett typ oltalt och restaurang... Sjukt haftig miljo!
Vi dansade, skrattade, traffade manga roliga manniskor och allt var toppen. Nar vi ville hem ringde vi bara var taxikille som kom direkt, och val tillbaka pa lodgen satt vi uppe och hangde och hade det kul med ett gang killar fran sydafrika som ocksa bodde pa lodgen.
Underbar kvall helt enkelt!
Nu aker jag alldeles strax till Mozambique - vi kommer koka i den dar minibussen idag! Det ar vaaarmt!

Det ar sol i Afrika igen!

Nar vi vaknade imorse var det sol igen, och varmt! Sa alla gick upp med stora leenden pa lapparna! Vi tog en promenad till supermarketen, igen, och tog ut pengar infor mozambique och handlade lite picnic till bussresan pa 10-12 timmar. Resten av dagen har spenderats pa hotellet i solen, och jag maste erkanna att jag borjar fa en riktigt bra branna! Efter mozambique lar den inte vara samre ;) Nu ska jag packa, ta en dusch, bestalla in pizza till lodgen och sen ska vi pa fest, for att varma upp lite infor mozambique ;)
Jag har det saa bra har!

Antligen fredag!

Idag var sista dagen pa barnhemmet innan mozambique! saa skont! fast jag gillar ju barnen =) men otroligt skont!
Nu i eftermiddags har vi varit och shoppat pa supermarketen och sa satte vi oss och tog en ol pa en bar ett tag, kul! Ikvall hanger vi pa lodgen for vi ska ut och festa imorgon =)

Forkyld

Internet fungerar igen! Iaf tillfalligt...
Idag delade vi ut nya skor till alla barn pa Lobamba NCP som en annan volontar kopt till dem vilket var valdigt roligt for barnen blev sa glada! Sen holl jag i en lektion for dem som vanligt.
Nu i eftermiddag stannar jag pa lodgen, for jag har lyckats dra pa mig en forkylning. Jag har kant att den varit pa vag i nagra dagar nu, men idag kunde jag knappt andas genom nasan, sa det blev en svang forbi apoteket for att kopa nasspray och nu tanker jag stanna har pa lodgen och vila lite, sa att forkylningen hinner forsvinna innan Mozambique!
Det blir ingen andrad hemresa for mig. Det blev for komplicerat med att andra alla flyg, mest for att det inte gar nagot flyg fran swaziland pa lordagen nar jag tankt aka. Sa jag kommer hem pa onsdagen den 21a precis som planerat.

Vardagsliv i Swaziland

Hej!
Forlat att jag inte skrivit nagonting pa flera dagar men internet pa lodgen dar jag bor har inte fungerat pa ett bra tag nu, och idag ar forsta dagen jag har lyckats ta mig till ett internetcafe...(Haha och innan jag lyckades publicera det har inlagget fick vi sitta och vanta en timme pa internetuppkopplingen eftersom den avbrots mitt i... Ibland marks det iaf att jag ar i Afrika...)
Iaf, vad har hant sen sist? I lordags akte jag ju omkring pa fyrhjuling hela dagen som jag redan sagt och det var helt underbart! I sondags  gick jag upp tidigt pa morgonen och tvattade mina klader - for hand! det tog ett tag och blev inte hundra procent rent, men atminstone ar kladerna inte svettiga langre ;)
Efter det akte jag och 3 andra tjejer in till Mbabane - huvudstaden dar vi gick och shoppade lite klader, lite grejer fran supermarketen, gick pa apoteket m.m. Swaziland ar ett ganska rikt land jamfort med manga andra lander i Afrika, men det finns mycket fattigdom ocksa, och det ar med dem barnen jag jobbar.
Vi akte direkt fran huvudstaden till lyxhotellet dar vi lag och solade och badade resten av dagen. Vi at ocksa lunch dar - det basta jag atit sen jag kom hit och det var saklart valdigt billigt! Det var en valdigt bra dag i sondags!
I mandags var jag tillbaka pa Lobamba NCP dar jag jobbar, och dar har jag varit nu varje dag (3 dagar). De andra volontarerna har varit med mig hela tiden - och jag kommer inte att vara sjalv dar nagonting mer sa lange jag ar har vilket kanns valdigt bra! Daremot maste jag sjalv planera for 2 timmars lektioner varje dag sjalv, men det borde jag klara av. I mandags eftermiddag var jag pa hotellet och solade och badade igen, men sen igar har det varit regnigt och svinkallt sa da har vi hangt pa lodgen hela eftermiddagen och kvallen, vilket inte blir sa spannande efter ett tag.
Nu ser jag fram emot helgen! Pa lordag ar det en stor fest pa House on fire dar alla vi traffat har nere kommer vara sad et ska bli jattekul! Och pa sondag aker vi till Mozambique! Gud vad jag ser fram emot Mozambique! En vecka pa stranden med sol och bad och festande. Vi kommer bland annat att simma med valhajar och delfiner dar + aka pa en kajakutflykt en dag. Pa kvallarna kommer vi ata pa restaurang (och vi behover inte betala ;) ) och maten dar ska tydligen vara supergod =D Haha

Jag har bestamt mig for att jag ska sponsra ett barn fran mitt NCP sa att han ska kunna ga i skolan resten av sitt liv, eller iaf tills han ar 18 (han ar 6 ar nu). Det kostar inte mig mer an 700 kr om aret + pengar till skoluniform och skolbocker, och aven om jag inte kommer vara sarskilt rik de narmsta 12 aren som han ska ga i skolan (eftersom jag ska plugga)  sa ar 700 kr ingenting. Det kanns bra!

Mamma kollar pa olika alternativ att andra min flight hem, ska bli spannande att se hur mycket det kostar att andra biljetterna. Antingen blir det en hemresa via Kapstaden (sjalv daremot) eller att jag flyttar fram resan sa att jag kommer hem pa sondagen istallet for onsdagen (annars har jag 4 dagar har pa lodgen, och det finns verkligen inget att gora har i 4 dagar nar jag varit har i 6 veckor redan).


Lite blandade bilder!

taltet i krugerparken

 

pa promenad i krugerparken

 

jag och min favorit pa lobamba ncp

alla 80 barn som sjunger pa morgonen

lodgen jag bor pa

taltet jag bor i pa lodgen

jag pa fyrhjulingen igar

vi hogst upp pa ett berg igar

jag vid ett vattenfall igar

 

ett litet smakprov iaf! Nu ska jag aka in till huvudstaden och sen ska vi ligga vid poolen pa hotellet hela dagen, det ar varmt och skont ute!


Det senaste dygnet har varit ett av de roligaste nagonsin!

Igar gick vi ut och at pizza, sen gick vi till en sportbar pa lyxhotellet och drack en massa drinkar (inte goda ;P). Jag skrattade som aldrig forr (det ar samma sak varje dag, jag har aldrig skrattat sa mycket som jag gjort de 2 senaste veckorna!) iaf vid 12 (haha det har var riktigt sent for oss ;) )klamde vi in oss 20 pers i en minibuss for 12, alla ganska paverkade av drickan, och sjong och hade det sjukt kul. Jag tror tom att ena bakhjulet fick punka for att vi var for tungt lastade :P
Imorse gick jag upp vid 7 och sen dess har jag haft varldens basta dag. Vi blev hamtade pa lodgen och korde upp i bergen i dalen bortom ezulwini valley dar jag bor och korde in i det riktiga afrika, med lervagar, hyddor av lera m.m... dar har vi hela dagen kort omkring pa fyrhjulingar vilket var helt galet kul. Vi korde genom floder, stannade och at vid vattenfall, fikade i byarna, hade det galet bra. En av de basta dagarna nagonsin! Och ni skulle se utsikten och landskapen, sa otroligt vackert. Solnedgangen blev ocksa valdigt fin dar uppifran. Pa vagen hem berattade guiden om lokalbefolningens religion och tro pa andar och alla mojliga fantastiska historier. Jag har haft varlden basta helg hittills!

80 barn ar manga barn

Jag har det fortfarande jattebra, och jattekul med de andra volontarerna, men att ta hand om 80 ungar helt sjalv ar inte latt. Igar var forsta dagen jag akte minibussen helt sjalv till Lobamba, och det var forsta dagen jag var helt ensam pa mitt NCP. Det var tufft. Nar de leker springer de i princip bara runt och slar varandra medan andra kommer och vill bli upplyfta hela tiden. Jag hade min forsta riktiga lektion med de aldre igar - de ar mellan 6 och 13 ar i den klassen och sa otroligt olika i niva... plus att de inte forstar instruktioner. Jag alskar allting har och tycker jattemycket om barnen men det skulle vara sa himla mycket enklare om jag hade en person till dar pa centret som alla andra volontarer har... Det kanns okej att gora det har fram till mozambique men ganska tufft att gora det 2 veckor till efter nar de andra aker hem... Men jag antar att jag ar i en tillfallig svacka...
Nu ser jag iaf fram mot helgen! Ikvall ska vi ut och ata pizza och sen ska vi ga till nagon bar och sitta dar hela kvallen. Imorgon ska jag pa en heldagsutflykt och kora fyrhjuling genom Swaziland - ska bli spannande!

Jag har det sa sjukt bra

Det hander sa otroligt mycket har varje dag sa det ar sjukt! sa mycket nya intryck och saker man lar sig hela tiden, och jag alskar det! Igar var det sports day pa barnhemmet. Vi tog de flesta av barnen och gick ivag till ett sports center dar flickorna fick leka med rockringar och pojkarna spela fotboll. Barnen hade otroligt roligt sa det hade jag med, men det var 40 grader varmt och vi var ute mitt pa en tennisplan utan skugga sa jag var helt slut efter. Tank er ocksa att halla koll pa alla dessa barn pa vagen dit och hem, not easy! Och barnen stoppar allt de hittar pa marken i munnen, typ batterier, sa man maste halla koll pa dem hela tiden.
Pa eftermiddagen foljde jag med nagra andra volontarer till sjukhuset i landets storsta stad. Dar fick vi forpacka donationer i plastpasar som skulle skickas ut till olika care points i the rural areas. (jag ar sa inne i engelskan nu!). Efter det gick vi till barnavdelningen pa sjukhuset och underholl barnen och mammorna med att gora armband, fylla i teckningar, leka med jojos, lasa bocker m.m. Det var ganska sorgligt men det kanns verkligen som man gor skillnad aven om det inte ar varldens grej man gor.
Idag var jag tillbaka pa mitt NCP. Jag hejade pa barnen nar de tavlade mot varandra, jag hjalpte dem att ata och diska m.m. Sen var jag helt plotsligt HELT ensam med alla 80 (jag fick namnlista igar och fick reda pa att de ar 80 och inte 60) barn. De var ganska brea pa att leka sjalvstandigt men de flesta sma kom fram till mig och ville bli upplyfta, kramas, tavla i lopning m.m. Efter ett litet tag satt jag pa marken omringad av 20 ungar som drog i mitt har och forsokte gora frisyrer pa mig i 45 minuter... sen kom andra volontarer och radda mig ;P
Efter det tog vi med ca 10 barn i var minibuss och korde ivag till en pool en bit bort dar barnen fick simma med en riktig simlarare. Jag fick hjalpa dem pa och av med simklader och flipflops och de var sa otroligt sota. Nar vi sen korde tillbaka till NCPt och kom fram dit kom alla 80 barn fram och typ stormade bilen och borjade dansa eftersom vi spelade hog dansmusik pa hog volym i minibussen! Vi hade saa kul!
Efter det akte jag tillbaka till lodgen, gick pa en promenad till supermarketen, och har i eftermiddags planerat for min forsta riktiga lektion som jag ska halla imorgon! Nu ikvall bahr jag varit med de andra engelska volontarerna och vi har atit traditonell swazimat som nagon lokal kvinna kom och lagade till oss. Vi har saa kul tillsammans, och allt ar perfekt!

Vad galler bilderna sa ska jag forsoka ladda upp ett par pa sondag, for fram tills dess ar jag upptagen med fodelsedagsfirande, party och pa lordag blir det en heldag pa fyrhjuling genom swaziland!


Forsta dagen pa Lobamba NCP

Okej, internet har inte fungerat pa ett par dagar sa jag har inte kunnat skriva, men sen jag senast skrev i Krugerparken har det hant en hel del. Vi hade 2 dagar till dar, sa i lordags var vi pa safari som vanligt pa morgonen (upp kl 5) och sen pa eftermiddagen bestamde vi oss for att ligga och sola vid poolen eftersom det antligen var varmt igen! Nar vi lag dar kom plotsligt en hel flock med elefanter forbi utanfor staketet och det kandes ganska underbart allting! Den kvallen akte vi ocksa pa en night drive, dvs en safari som borjade med solnedgang och som sen fortsatte i morkret. Ni skulle de stjarnhimlen har, helt amazing!
Vi akte iaf hem i sondags, och det var sjukt varmt i bilen. Men vi lyssnade pa afrikansk musik nar vi akte och det var verkligen som man forestaller sig afrika!
Idag var min forsta dag pa jobbet - jag jobbar pa ett NCP (national care center) som ar ett center dit forldralosa barn eller barn med sjuka foraldrar eller helt enkelt de som inte har rad att ga i skolan kan komma till. Pa morgonen sjunger de och ber, sen hjalper jag dem att ata frukost. De spiller som bara den och har majsvalling over hela dem och de ar riktigt skitiga, vilket betyder att handdesinfektionen ar min basta van! Sen leker de lite innan deras lektioner borjar. Idag skulle jag bara vara med och se hur det gar till, och en anstalld fran all out var med mig vilket kandes sa himla skont! Det var mest det jag var nervos over - att komma dit och sta dar helt sjalv utan att veta vad jag skulle gora. Det var lite vad som hande anda, for nar jag satt dar och kollade pa nar de hade lektion gick lararen bara ut och sa att jag skulle ta over lektionen och dar stod jag med 60 barn pa typ 3-5 ar som skrek, slogs och inte ville lyssna. Jag gjorde iaf ett forsok men Heide (fran all out) kom lyckligtvis och raddade mig och tog mig med ut till de lite aldre barnen som ar dem jag egentligen ska ta hand om. Med dem fick jag ova siffror och klockan, och det kandes bra! Barnen ar sa himla sota! Man far favoriter ganska direkt, och min blev nog den minsta tjejen som helt tiden ville kramas och bli upplyft. Det ar mest darfor jag ar har och det ar nog det jag kan bidra med som gor storst skillnad, att barnen har nan som ger dem uppmarksamhet for det far de inte hemma.
I eftermiddag har jag legat uppe vid poolen pa lyxhotellet och tagit det lugnt i hettan! Imorgon ar det sports day hela dagen (eller vi jobbar egentligen bara till 12-1) och pa onsdag ska jag folja med nagra av barnen och lara dem simma. Det kommer nog bli bra!
Jag funderar pa att aka till kapstaden sista helgen har, jag slutar jobba pa fredagen men aker inte hem forran sent pa tisdagen, sa jag funderar pa att aka dit de sista dagarna, men det beror pa om jag kan andra flygbiljetten mellan swaziland och johannesburg, och om det ar valdigt dyrt med en tur-och-returbiljett fran johannesburg till kapstaden (da slipper jag boka om langa resan)

Kruger National Park

Hej igen!
Nu ar jag i Krugerparken, sitter pa ett internetcafe i campet vi bor i! Jag har det superbra! Vi akte hit i onsdags, det tog kanske 3 timmar innan vi kom in i sjalva parken, och sen dess har vi varit pa safari hela dagarna. Vi har redan sett alla big 5, det gjorde vi igar, och jag har tagit en del riktigt bra foton. Jag maste daremot erkanna att sjalva safarin nog var battre i tanzania, lite mer annorlunda landskap i de olika parkerna dar, har ser allt ut som serengeti. Det ar kallt har idag och det regnade imorse. Ni anar inte vad jag gjorde imorse! Vid 4 gick vi upp, korde ivag 4 pers ut i bushen och gick pa en morning bush walk. Vi gick pa led och sag giraffer, noshorningar och warthogs riktigt nara oss. Vi var mindre an 20 meter fran en stor noshorning, och vi fick krypa fram i graset for att komma sa nara, det var sjukt spannande!
Pa kvallarna lagar vara guider mat till oss och sa sitter vi i vara safaristolar runt en liten campfire och ater, skrattar och berattar historier och ser pa de sjukt manga stjarnorna. Sen gar vi och lagger oss i talten redan vid 9 eftersom vi gar upp vid 5 for att aka ut pa safari igen. Imorn ska vi aka pa en night drive och se en massa djur jaga mitt i natten!
Jag trivs sa himla bra har och har det sjukt kul, bara sa ni vet!
Nasta ganf\g jag bloggar far bli fran SWaziland, ska forsoka ladda upp lite bilder da ocksa!

andra dagen i swaziland

Jag sov faktiskt riktigt bra i taltet inatt eftersom jag knappt sovit de 2 natterna innan och gick upp strax efter 7, for idag skulle vi ha ett infomote med volontararragorerna. Men forst var det frukost - maten ar verkligen acklig, iaf frukosten och lunchen eftersom det bara ar rostmackor som vi inte rostar... Iaf sa kandes det bra med infomotet och jag fick veta var jag ska jobba i 4 veckor, jag ska jobba pa ett care center dar jag ska sjunga och leka med barnen, typ hjalpa dem att ata och sa ska jag ha lektioner typ 1,5 timmar om dan. Det ar over 100 barn som jag ska ha hand om samtidigt och jag ar sa sjukt nervos infor att sta dar framfor dem. Jag pratade med tjejen som jobbat dar i 6 veckor nu innan mig och hon sa att de tydligen kommer vara valdigt kramiga och klangiga, och att personalen dar antagligen kommer utnyttja att jag kommer sjalv fran borjan - sa som sagt, jag ar sjukt nervos. Men nu ska jag iaf aka till Kruger imorn pa safari tills pa sondag - kanns sjukt skont!
Iaf, efter introduktionen idag akte vi till typ en restaurang eller hotellomrade (valdigt fint) dar vi fick info om kruger-resan. Vi fick ocksa kolla pa den fina restaurangen dar de tydligen har liveband som spelar da och da och dar vi antagligen kommer ata nagra ganger, se pa lokalt hantverk osv...
efter det akte vi tillbaka till lodgen dar vi at de ackliga mackorna till lunch. Sen bar det av till huvudstaden Mbabane. Vi tryckte alla in oss i en san har minibuss och akte i en kvart kanske innan vi var framme. Vagarna ar verkligen jattebra och det kandes inte riktigt som att vi var i afrika - det ar verkligen inte som jag kan tanka mig att ni forestaller er afrika har! iaf, i huvudstaden gick vi till en enorm galleria dar de hade bank, kladaffarer, sminkaffarer, allt som finns hemma typ (assa inte hm och sant men det var verkligen utvecklat). vi gick till en supermarket dar jag kopte vatten (daremot kan vi dricka vattnet ur kranen har pa lodgen), och sen gick vi in i en telefonbutik dar jag kopte ett simkort till min mobil eftersom mitt abonnemang inte fungerar har... daremot anvande jag upp alla pengar direkt nar jag kom tillbaka och ringde mamma :P
sen akte vi hem, jag tog en dusch, vi at mat och bara chilla fram tills nu...
Imorgon aker vi till Kruger, och darifran kommer jag inte kunna blogga, sa vi hors nar jag kommer tillbaka!


Jag ar framme!

Jag ar framme i Swaziland och jag alskar det! Alla flygresor gick bra och jag missade inget flyg, jag blev hamtad pa flygplatsen, mitt bagage kom fram, jag har traffat roliga och snalla manniskor!
Efter en kort intro (vi ska fa mer info imorn) gick jag och tva andra tjejer (alla 3 lika forvirrade) ner pa gatan nedanfor lodgen vi bor pa, hoppade in i en vit minibuss och akte till ett lyxhotell ganska nara och solade och badade och hade det lugnt. nu har vi precis atit middag pa altanen i den afrikanske natten, jag alskar afrika!

NU ÅKER JAG!!! Swaziland, Sydafrika & Mozambique 6/9-21/10

Jag har världens bästa föräldrar som precis har gjort världens bästa och godaste frukost för mig och mina bästa kompisar! Kommer sakna alla från imorse en massa!
Nu ska jag alldeles strax åka till Arlanda. Flyger till London först, sen Johannesburg och så till sist Swaziland. Kl 11.10 imorgon bitti landar jag. Sen får vi se när jag bloggar nästa gång...
Hej då Sverige!
Hej AFRIKA!!!

Resfeber gånger 1000!

Jag håller på att svimma av resfeber här hemma! Har nu äntligen packat klart iaf och jag är nog väldigt klar att åka! Men jag håller seriöst på att dö av nervositet :P Det är lite konstigt med tanke på hur länge jag tjatat om den här resan, men jag tycker fortfarande att det ska bli sjukt kul och häftigt och allting men lite nervös kan man ju få va!
Nu ska jag iväg och äta middag med familjen på någon restaurang i stan, ska bli gott och kul =)
När jag kommer hem ska jag nog fortsätta vela över om jag ska checka in här hemifrån eller inte (beror på om jag kan checka in bara till Johannesburg eller ända till Swaziland) och sen lägga mig i sängen för att antagligen inte kunna sova över huvudtaget!
Imorgon bitti kommer Elin, Ellen, Elvira, Katta och Lisa hem till mig och ska äta en stor och god brunch tillsammans med mig och min familj - då blir det hej då på riktigt...
Får se om jag hinner blogga något imorn, annars skriver jag från Afrika får vi hoppas!

Håkan

Ikväll har jag varit på Gröna Lund med Elin och Ellen! Kom precis hem.
Haha vem hade anat att det kunde vara så himla roligt att åka berg-och-dalbana, gå i spökhuset och åka pop-expressen? Kul hade vi iaf! Blev även lite öl, en våffla, spela på chokladhjul (utan att vinna såklart) och så Håkan. Jag måste ju erkänna att jag inte kan speciellt många av hans låtar och såg honom gjorde jag knappast heller, men det blev en bra kväll ändå! Träffade även på en del annat trevligt folk där vilket inte gjorde det hela sämre.
Det blev en tidig kväll däremot som ni märker - imorgon ska det packas som bara den, och på kvällen blir det att gå ut och äta middag med familjen, sen ÅKER JAG =D

Ännu en dag

Det är tur att jag ska åka iväg på söndag för jag har så sjukt långtråkigt på dagarna när andra är och jobbar eller pluggar eller vad folk nu gör! Sen träffas man ju på eftermiddagarna och kvällarna och har kul men de här förmiddagarna tar död på mig :P Och idag är inte bättre...
Om några timmar ska jag iaf dra in till grönan med Elin och Ellen och se på Håkan - det ska såklart bli kul! Innan det får det nog bli en sväng till banken och kanske fundera på vad jag ska ta med mig för nåt till Afrika... Ska vara borta i 6-7 veckor och får bara packa i EN ryggsäck - ska bli intressant att se hur det går :P
Haha det här var på Håkan 07
(eftersom jag är så dålig på att ta bilder nu för tiden får jag slänga in en massa gamla bilder men jag ska försöka förbättra mig och ta lite fler bilder! I Afrika ska jag iaf ta mycket bilder!)

Det är storm ute!

Jag har haft en enormt bra eftermiddag! Mina favoriter (Elin, Elvira, Ellen & Lisa (Katta är ju bortrest)) kom lite spontant över för att hänga och äta lite köttfärssås tillagad av moi innan jag, Ellen och Lisa drog iväg på bio och såg Inglorious basterds som för övrigt var väldigt bra!
Jag kommer sakna tjejerna - har så himla kul med dem varje gång - men jag kommer ju bara vara borta 6 veckor - så det är ju ingen evighet precis!
När vi kom ut från bion var det visst storm och regn, väldigt mysigt! Men det känns ändå bra att jag kommer få springa omkring i typ 30 graders värme de närmsta 7 veckorna ;)
Vi är ganska bra på att larva oss, här innan nån studentskiva i våras!

Mys

Det blev en mysig fika med mina gamla klasskompisar igår! Kladdkaka på kaffekoppen i gamla stan är ju aldrig fel heller ;)
Efter lite strosande på stan (och letande efter den där handdesinfektionen) träffade jag sen Mimmi, Martin och Victor plus 2ans konfledare för fika nr 2 och lite planering inför återträffen i oktober - kommer nog bli mys! Vi 4 fick i oss lite mat och gick sen och tog en öl, ganska kul kväll helt enkelt!
Dagen blir väl ganska lik alla andra dagar den här veckan - slapp! Ikväll ska jag iaf äntligen se Inglorious bastards, den ska ju tydligen vara bra =)

Fika och konfplanering på schemat

Jag är redan ganska rastlös efter att ha varit ledig i bara 3 dagar, så det var ju tur att jag fick jobba en massa extra efter att jag egentligen skulle ha slutat mitt sommarjobb för 3 veckor sedan! Men det är nog bra att vara lite ledig så slipper jag bli så stressad över allt småfix som måste göras. Nu börjar jag iaf bli ganska klar med alla förberedelser, förutom packningen såklart!
Idag ska jag iaf in till stan för en fika med mina gamla klasskompisar och efter det ska jag, Mimmi och Martin träffa 2ans konfledare och planera en återträff på Vässarö på höstlovet - alltså precis efter att jag kommer hem från Afrika! Våra konfirmander var verkligen bäst så det ska bli kul att få åka på återträff på Vässarö med dem =)
Några av våra sköna konfirmander på midsommar

Roadtrip till Karlstad

Idag har jag varit i Karlstad på arbetsintervju. Tidigare i somras betämde jag mig för att jag ville jobba uppe i fjällen och skickade in en massa ansökningar till både de svenska fjällen, alperna och guadeloupe (som iofs ligger i västindien :P) och idag var jag på intervju hos ett av dem skidortsföretagen. Nu ska jag ju åka till Frankrike i vår så jag kommer inte ta jobbet, men jag tänkte att det kunde vara bra att öva lite på arbetsintervju (jag kanske skrev det i förra inlägget?)
Aja, det blev en ganska mysig bilutflykt med mamma (som inte är så glad över att jag ska åka på söndag...) och det kändes som att intervjun gick bra =)
Kom precis på att jag måste ta min malariatablett idag! Hur ska man komma ihåg att ta den varje tisdag i 10 veckor framåt?! Man kan inte sätta in en påminnelsegrej på bloggen :P? Mobilen lär jag ju inte använda så mycket där nere...

RSS 2.0