Sjukt mycket på G

För det första har vi en väldans massa att göra i skolan, och det är inga små arbeten jag snackar om utan hela projektarbeten i typ engelska och franska å så alla de andra ämnena...
Iaf så är det påsklov på fredag =D Och på söndag åker jag och Elise till PARIS <3 Det ska bli så galet skönt och kul och underbart!
Efter det drar alla skivor igång och jag ha insett hur sjukt jobbigt det är att man ska klä ut sig på typ alla skivor - det är inte min starka sida. Men jag jobbar på det :P Igår lyckades jag iaf komma över det tyg jag suktat över till en eventuell balklänning GRATIS! Så nu ska jag bara hitta ett snyggt mönster och sätta igång och sy :P Jag har insett hur många klänningar som behöver inhandlas för min del - får väl ta mig en ordentlig runda på stan snart.
Förutom att jag har allt detta att göra har jag även en jäkla massa körkortsteori att göra den närmsta månaden, för om en månad har jag teoriprov och uppkörning =D Jag är sjukt nervös men jag SKA klara det (däremot tror jag att jag inte kommer göra det :P)
Aja jag har väl inte så mycket mer att säga. Eller jo - jag måste komma igång med att gå och sola. Man vill ju inte vara blek i sin balklänning och sin studentklänning!

Saker man borde göra i Paris!

Om två veckor åker jag och Elise till Paris och jag har gjort en liten lista på saker jag tycker man borde göra eller ställen man borde besöka när man är där!

Shopping:
*Kiliwatch på Rue Tiquetonne. Second hand och nytt blandat. Cool affär!
*Rue Tiquetonne i allmänhet har många roliga affärer så dit borde man gå. Där ligger också Étienne Marcel med mycket shopping.
*Printemps och Galeries Lafayette. 2 stora varuhus på Boulevard Haussman.
*Colette. Cool affär på Rue Saint-Honoré.
*Marais-kvarteret har öppet på söndan till skillnad från övriga Paris och här finns mycket shopping och många caféer.
*Rue de Charonne och tvärgatorna till den.
*Free P Star. Second hand på Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie
*Mariages Frères. Har tusen olika sorters te. Ligger på Rue du Bourg-Tibourg.
*Sephora på Champs-Elysées är ett paradis om man gillar smink och parfymer. Personalen hjälper till med allt och vill man bli fint sminkad är det bara att gå fram till nåt märke och se intresserad ut av deras produkter ;)

Äta/Fika:
*Les deux magots. Ett typiskt parisiskt café i Saint-Germain du Prés.
*LaDurée. Min absoluta favorit där man bland annat kan äta de franska bakverken "macarons" - typ marräng med en smaksatt smörkräm inuti. Jag skulle kunna leva på dem! LaDurée finns på flera ställen i Paris men jag rekommenderar det på Rue Bonaparte.
*Paris Hanoi. Min favoritrestaurang i Paris! Vietnamesiskt, prisvärt, trångt och mysigt. Ligger på Rue de Charonne.
*Etamine Café. En restaurang med en del vegetariska alternativ men som också har min favoriträtt - Anka! 13, Rue des Ecouffes. (öppet tisdag-söndag)
*Det finns också en gata fylld med japanska restauranger som ligger nånstans i 2:a, jag kommer inte ihåg vad gatan hette men detta ska kollas upp!

Gå ut:
*La Perle.En bar där det brukar vara proppfullt med folk men det är mysig stämning! 1, Rue de Bretagne.
*Le Truskel. En klubb med en del svensk musik, typ indie. Jag gillade den mycket! ligger på 12, rue Feydeau och har öppet tisdag-lördag.
*ParisParis. På den här klubben har jag inte varit än men jag har läst mycket om den. Den ligger iaf på 5 Avenue de l'Opéra (M: Pyramides)
*La flêche d'Or. Jag har inte varit på den här klubben heller men de har många liveband som spelar där och jag har hört att det ska vara bra! 102, Bis rue de Bagnolet. Öppet tisdag-lördag.
*Osawaka. En bar i mysiga Marais med goda drinkar och dit man kan gå om man inte får plats på La Perle som den ligger nära.
*PopIn. Cool och mysig bar som har liveband ibland. Bra ställe att hänga på. Öppet alla dagar 18.30-01.30. 105 Rue Amelot (M: St Sebastien Froissart eller Oberkampf)
*Showcase under Pont Alexandre III.

Andra platser:
*Jag älskar att strosa runt i Luxembourgträdgården och i kvareteren där omkring (typ St Germain de Prés)
*Eiffeltornet borde man se både på dan (då förslagsvis från Trocadero) och varje heltimme på kvällarna när det glittrar! 
*Om man åker högst upp i Centre Pompidou har man en grym utsikt över hela Paris, och det kan ju vara kul att se om det är nån rolig utställning där samtidigt. Museishoppen är iaf fin! (M: Rambuteau)
*Tuileries och Rue de Rivoli är mysigt att strosa runt i. Förslagsvis kan man gå dit när man varit på Champs-Elysées så kan man passa på att kolla på Triumfbågen och Place de la Concorde samtidigt!
*Louvren tycker jag personligen inte var så märkvärdigt men det kan ju vara kul att komma dit och se glaspyramiden, Mona-lisa eller annan konst om man nu gillar det.
*Sacre-Coeur kan vara kul om det är fint väder för då har man en bra utsikt över hela Paris. Det var däremot inte min favoritplats i Paris för det är fattigt, mycket folk, turistigt och folk som försöker lura en på ens pengar...
*Det är hur mysigt som helst att bara promenera längs med Seine och är man ändå däromkring kan man gå förbi Notre Dame också!

Det här är iaf lite tips och jag gjorde det mesta när jag var i Paris 2 veckor med skolan förra våren. Självklart finns det tusen andra saker att göra och det bästa är egentligen att strosa omkring och hitta sina egna små parisiska pärlor!

Gillinge

Efter att jag, Katta och Ellen klämt i oss varsin fet bit kladdkaka så bar det alltså av till Gillinge idag! Det var galet kul, speciellt att snurra runt en massa med bilen, så nu är jag fett taggad på att ta det där körkortet!
För övrigt längtar jag till helgen, till Paris, studenten, Afrika - allt som är längre fram!

On my way to KÖRKORT

Snart är det dags! Finally! Imorse hade jag en dubbellektion med körskolan och i slutet av den bestämmer sig min körlärare att det är dags för mig att boka in uppkörning, så det ska jag göra på min lektion nästa vecka =D 

Nedräkningen fortsätter

Varje måndag vaknar jag upp och tänker att nu är det bara x veckor kvar till studenten. Idag är det fredag och jag vaknade upp och insåg att efter skolan idag så är det bara 11 veckor kvar!!! Å vilken tur att jag bara går i skolan i en timme i eftermiddag då =D
Jag skulle inte vilja påstå att den här veckan har varit jätteintressant, det har varit ganska mycket plugg för ovanlighetens skull...
Fast igår var kul! Då hade jag och de andra som ska va konfledare med mig i sommar + rille, viktor, sannah och kerstin förträff med dem som ska vara våra konfirmander i sommar! Haha vi var nog ganska nervösa innan medan vi koka kaffe och la upp bullar (kändes som att jobba på inten igen :P) Det gick iaf bra sen när alla va där. Först presenterade vi oss kort för alla konf och deras föräldrar och sen gick vi iväg med konfen till ett annat rum där de fick presentera sig lite kort för oss, prova tröjor och bli filmade. Det var kul! Fast jag blev förvånad över hur lite nervösa de var! När jag konfade mig och gick på förträff var jag jättenervös! Menmen, det är väl som Johan brukar säga; vi har blivit gamla :P
Hur ser då helgen ut? Än så länge har jag inga planer för ikväll, jag ska jobba på lördag och söndag och jag MÅSTE köra bil i helgen också! Jag har inte kört nåt sen förra lektionen och på måndag har jag lektion igen och på tisdag är det Gillinge!
På lördag ska jag väl nörda framför mello med några kompisar, även fast jag inte är nåt direkt fan av den tävlingen, men Måns är ju med ;)

Min helg

Fredags var bra, skitkul faktiskt. Först förade vi på Dovas, vi var ganska många; jag, Elin, Ellen, Elvira, Lisa och hennes kompis, Elise, Elins massa klasskompisar, och så kom Johan å nåra av hans kompisar in och sa hej. Därefter drog vi vidare till Ace @ FightClub. Jag älskar den klubben! Sen började det brinna och det blev världens kaos och panik, det var ganska läskigt faktiskt... Men det gick ju bra!
Igår planerade vi lite inför fröträffen med alla konfirmander på torsdag. Vi åt sjukt mycket. 5 pers åt 40 bullar, en halv choklad"tårta" och 2 pizzor! Galet! På kvällen skulle vi dragit ut och dricka öl men det blev inget av det och tur var väl egentligen det med tanke på hur otroligt död jag var efter fredan! Så det fick bli en kväll med mello istället.
Idag har jag suttit med mitt projekt i 5 timmar! Vi är inte bästa kompisar, speciellt inte efter i onsdas då jag diskuterade det med min handledare. Det jag har gjort idag är iaf att kolla upp typ 20 nya källor som jag lagt in i arbetet eftersom min handledare tyckte jag hade för få. Det enda som var kul med att läsa typ tusen böcker och informationshäften om typ UNICEF var alla fina bilder från afrika.
Apropå Afrika; min mamma vill inte att jag ska åka dit i höst. Hon gillar inte tanken på att jag ska resa runt där själv i 3 månader. Jag kan väl förstå henne eftersom jag är ganska säker på att jag kommer va sjukt nervös och att jag kommer tycka att det är det läskigaste jag ska göra i hela mitt liv! Haha men jag SKA iväg! Vi får väl se om det blir Paris eller Afrika först bara...

Kaotisk kväll

Igår var en sjukt rolig kväll fram tills det blev kaotiskt. Helt plötsligt går brandlarmet och alla tvingas ut ur lokalen. Och en massa folk som ska ut genom en liten dörr = KAOS. Brandbilar och poliser kom. En polis grep tag i mig och Elise och skrek "Om ni är rädda om era liv så ta er ut nu!" Sen fick man stå ute utan ytterkläder i en timme innan man lyckades ta sig in igen för att försöka få tag på sina jackor å grejer. Det var ganska så läskigt allting egentligen, och det blev inte bättre av att man druckit en del innan... Hoppas ikväll slutar bättre!

Tears in heaven

För en väldig massa år sen började spela gitarr å nåt år efter det började jag med privatlektioner en gång i veckan å de höll jag på med i en massa år. Jag var riktigt bra en gång i tiden, jag fick till och med stipendium för en konsert jag hade - och då spelade jag Tears in heaven. Sen slutade jag och då gick det ut för och de senaste 2 åren har jag bara kunnat spela första halvan av just Tears in heaven och absolut ingenting annat. Jag provade på att spela lite elgitarr och även lite aukustiskt hos min gamla musiklärare men det gick inte så bra. I höstas började jag däremot försöka lära mig ackord med hjälp av internet och med internet lyckades jag också stämma min gitarr som stått undangömd i ett hörn i 2 år. Nu i vår har jag börjat på en gitarrkurs igen för att lära mig spela lite inför sommarens konfläger, och jag kan väl inte påstå att det gått så bra på lektionerna hittills, men IDAG så bara släppte det och nu spelar jag min kära Tears in Heaven hur bra som helst igen =D
Det har varit en väldigt bra dag i allmänhet; jag gick bara i skolan i 1,5 timme å efter det gick jag och köpte mig ett par mycket fina nya skor och en blus, jag pluggade lite och fick mycket gjort och efter det åkte jag till körskolan. Idag körde jag på motorvägen en massa för första gången och det var jättekul! Jag och Katta har också bokat in oss på Gillingebanan idag! Om 2 veckor ska vi dit och vi kommer nog panika ganska mycket tillsammans men det ser jag fram emot!
Idag blev också vårt nya kök klart, det är riktigt fint =) Nu är det bara resten av huset kvar :P

Slut på sportlov

Idag började skolan igen och jag känner mig sjukt otaggad... Alla lektioner känns så jäkla meningslösa nu när det är så kort tid kvar, och jag blev inte direkt mer motiverad till att plugga när jag fick se omdömena idag... Men jag antar att man får stå ut i 95 dagar till innan studenten! Och jag måste ju få mina mvgn för att komma in på min juristutbildning  i Lund sen :P
I helgen har jag som sagt bara jobbat (och träffat lite kompisar på kvällarna såklart) och det behövs. Priset på min resa i höst är 35 000 + försäkring, flyg och fickpengar för 12 veckor! Haha jag kommer nog aldrig hinna få ihop så mycket :P Men jag hoppas!

RSS 2.0