Resedrömmar

Nu sitter jag på jobbet - det är dag nr 7 och efter det är det 11 dagar till. Kanske inte låter så mycket, men om man inte har någonting alls att göra på 7,5 timme varje dag så känns det som att jag har en evighet kvar att jobba...
Jag fördriver iaf tiden med att 1. Kolla all info jag kan om Afrika och de länder jag ska åka till (och mailar en del med projektledaren där nere som verkar sjukt bra och rolig!) 2. Kollar efter jobb på ams (eftersom jag kommer komma hem redan i oktober) 3. Kollar efter ännu fler resor som jag kan göra efter den här till Afrika.
Som det ser ut just nu tänker jag dra upp till fjällen och säsongsjobba i vinter, verkar kul! Jag blev ju antagen i omgång nr 1 till att få säsongsjobba som reseledare i Alperna, men omgång 2 bestod av en utbildning 1 vecka nere i Österrike som kostar 7000 kr - och då är det inte ens säkert att man får jobbet... Så jag tacka nej. I svenska fjällen blir man nog ett skönt gäng som jobbar tillsammans plus att man tjänar en riktig heltidslön vilket är bra för mig som inte tänker sluta resa efter Afrika.
Det som lockar mest är Nya Zealand - jag vill åka dit och göra alla coola äventyrsgrejer, typ Bungyjump, fallskärmshoppning och rafting. Sen så måste jag ju till Frankrike nån gång innan jag börjar plugga också...

Resan till Afrika är äntligen bokad!

Efter att ha letat runt efter en bra resa till Afrika i en evighet är resan nu äntligen bokad! Och igår var jag på Kilroy och köpte flygbiljetterna! Alltså är det mesta klart nu, ska ta en till spruta, köpa försäkring och hämta ut malariatabletter bara. Och kanske fixa en undersökning som visar att jag utan problem kan ta dykcertifikat.
Den 6 september flyger jag från Arlanda, kommer till Johannesburg den 7e och flyger då direkt vidare till Swaziland. Där stannar jag bara några dagar innan jag kommer åka till Krugerparken för en veckas safari. Sen tillbaka till Swaziland för att jobba på barnhem i 2 veckor. Efter det bär det av till Tofo Beach i Mozambique. Där kommer jag spendera en evcka på stranden med bad, dykning, äventyr och simma med hajar. Tillsist blir det 2 veckor till på barnhemmet i Swaziland.
Jag har bokat min resa via Blueberry och den brittiska organisationen Global Vision international - som har varit sjult bra så här innan resan i alla fall. Projektledarna nere i Swaziland tillhör dock en organisation som heter All Out Africa.
Jag kommer bo med 13 andra personer från USA, Storbritannien och Tyskland, men det är bara en person som gör exakt samma program som mig.
Det känns sjukt bra allting! När jag kommer hem igen i slutet av oktober kommer jag nog ha varit med om sjukt mycket häftiga saker!

RSS 2.0