Black Friday

Tja, det här med att börja plugga inför tentorna... Haha, jag började lite smått igår... Nu har jag så kort tid kvar, så jag prioriterar mycket hellre att umgås så mycket jag bara kan med alla istället för att sätta mig ner och plugga... Så den här veckan har jag umgåtts mycket haha! 
I tisdags hade vi fest med mitt dodgeball-lag eftersom vi inte längre har matcher på tisdagkvällarna... Alla förutom två pratade franska på den här festen, så vi höll en tävling för dem där de skulle översätta och uttala lite olika ord/meningar på franska, och det övergick till att alla skrev ner en mening på sitt eget språk som de andra skulle försöka uttala. När alla skulle uttala min kompis Kenneths mening på norska höll jag verkligen på att dö, och inte minst när jag själv skulle försöka mig på den norska dialekten. Folk från Chile, Belgien, Tyskland och Frankrike kan inte prata norska, eller svenska för den delen haha. För att citera min kära vän Javi från Chile; "oh no, but this is Chinese!".När de andra drog hem mötte jag och Kenneth upp med ett par andra vänner och gick ut. Det var en rolig kväll, som vanligt :)
Så i onsdags var jag ganska trött igen, så jag och Javi spenderade eftermiddagen på ett mysigt fik och tog en runda på stan och hittade några mysiga butiker. Det slutade med att vi köpte oss varsin fin klänning :)
På kvällen promenerade jag bort till Jane där vi satt och snackade i några timmar innan jag lyckades ta mig ut i kylan och hem för att sova.
Och igår lyckades jag faktiskt plugga hela dagen innan jag och mina roomies lagade och åt middag och gav oss iväg på en födelsedagsfest som var helt översvämmad av fransmän... Jag borde nog ha utnyttjat den här terminen för att öva min franska lite mer än jag gjort med tanke på hur mycket fransmän jag umgås med! Men nu har jag i alla fall gjort en deal med en kompis från Paris om att bara prata franska med varandra, men vi får väl se hur det går haha!
Idag är det black friday i USA, så blev en runda på stan för att se om de hade någon bra rea, men det verkar ärligt talat som att det är en större hype kring den här dagen hemma i Sverige än här i Kanada... Så blev ingen mer shopping idag, vilket nog är väldigt bra för ekonomin och för vikten på min resväska haha.
Ikväll ska jag och Jane lyxa till det och gå och äta middag på en nice restaurang och dricka lite goda drinkar!
Jag är verkligen så himla himla himla glad över alla underbara människor jag träffat här, vill verkligen inte åka ifrån dem snart!
 
 
Jane & jag - hängt ihop sedan dag 1, och hon är bäst!

Sports

Förra veckan lyckades vi komma tvåa i dodgeball-turneringen efter att ha lyckats ta oss vidare från första slutspelsmatchen - så vi förbättrade nog oss ganska rejält under hösten haha! Vi avslutade dodgeball-säsongen med att spela alla mot alla av alla lag som var på plats för slutspelen, så vi var ca 100 pers som spelade mot varandra! Kul :)
Förra veckan var jag också och såg min andra NHL-match. Den här gången mötte jag upp gänget från helgen i stugan i Mont Tremblant i baren på deras universitet, tog en öl och åkte iväg och kollade på matchen. Ottawas Senators spelade mot Nashville och vann efter en spännande match! Vi åkte efter matchen tillbaka till deras universitet, tog en till öl eller två i väntan på bussen in till stan, och gick sen ut i stan. På vägen tillbaka stannade vi till på en restaurang som har öppet 24/7 och åt "middag" kl 2 på natten. Var en rolig kväll med härliga människor!
På fredagen var jag däremot så himla trött, eftersom jag även den här fredags morgonen hade en redovisning kl 8, så tog det lugnt största delen av dagen och hade sen extrem beslutsångest vad jag skulle göra på kvällen. Men det slutade med lite öl och häng med några vänner. Och i lördags spenderade jag hela dagen på biblioteket där jag lyckades skrapa ihop en uppsats som definitivt inte är det bästa jag skrivit haha. Menmen!
Kvällen spenderades med vin och tacos med mina kära rumskompisar! 
Och igår var det pannkaksbrunch igen, och på kvällen: bio! I den här staden har de ingen biograf inne i stan, så vi var tvungna att åka buss en halvtimme utanför stan, men det var det väl värt för att se den nya Hunger Games-filmen!
Och idag är jag tillbaka till plugg igen... nu börjar nämligen tentaperioden, och jag har 4 roliga tentor att se fram emot under mina tre sista veckor i Ottawa...
 
Bjuder på ännu en bild på mitt lag i dodgeball - den här gången med hela laget fint sminkade med våra olika flaggor och ett stort X eftersom vårt lagnamn är Team X (För team eXchange students...).
 

Vintern är här...

Japp, det är sant, vintern har kommit till Ottawa på riktigt. Har snöat alla dagar sen i lördags, och vi har numera ett lager på ca 1 dm liggandes på marken. Kan väl säga att jag är måttligt road av detta... Och idag när jag var och handlade mat spelade de julmusik på högsta volym i hela mataffären! Galna!
 
Annars vet jag inte så mycket... I lördags kväll var vi ett gäng på 20 pers som hade vinkväll hemma hos mig, och det blev en riktigt rolig kväll :) I söndags hände verkligen inte mycket, lyckades inte åstadkomma mer än att ta mig till en pannkaksbrunch hos några kompisar, och en liten middag hemma hos oss på kvällen. Igår var bara en praktisk dag med plugg, matlagning och tvätt, och så en filmkväll och Ben&Jerries (ungefär halva priset här...) på det. Ikväll spelar vi final i dodgeball - jag satsar på att vi kommer vinna!
 
 
Här är jag smaskandes på en "beavertails" - en av Ottawas specialiteter som med fördel ska avnjutas i snön, så när snön kom sprang vi såklart ner till Byward Market och köpte!
 

Händelserik vecka

Jag får börja med att korrigera vad jag skrev i förra inlägget - för vi gick vidare till slutturneringen i dodgeball!!! Haha, kom till och med trea i gruppspelen! Men nu på tisdag blir det alltså finalspel för oss!
Det här är en rolig vecka med mycket på g! I onsdags kväll var jag och ett gäng ute och drack öl på vårt stammishak, och i torsdags var det fest! Vi hade köpt biljetter till en spelning med Sander van Doorn - en väldigt känd DJ som är rankad top 20 i världen just nu (jag har ju aldrig koll på några kändisar så jag hade inte riktigt koll på det här innan haha...). Det var en väldigt rolig spelning som slutade med en efterfest med honom och hans crew på hans turnébuss! Vi åkte runt i bussen i Ottawa och festade till tidigt på morgonen, och sen hann jag väl siva två timmar innan jag hade en poänggivande debatt i skolan på morgonen haha. Tycker ändå den gick helt okej! Resten av dagen spenderade jag med serier i sängen, och sen på kvällen var jag och mina två kanadensiska vänner bjudna på en stor middagsbjudning i den svenske ambassadörens hus här i Ottawa. Vi var säkert 100 svenska studenter från Ottawa, Toronto, Québec och Kingston och kanadensiska studenter som ska eller har varit i Sverige på utbyte. Vi bjöds på en massa vin och en stor buffé med svensk mat - lycka! 
Igår kom den första riktiga snön till Ottawa och det börjar krypa nedåt på termometern, men idag är det strålande sol ute, så det blir nog en härlig eftermiddagspromenad över till Québec. Sen ikväll ordnar jag och Jane en stor fest i mitt hus, så blir nog en rolig dag idag med!
 
Jag och Jane och alla hennes australienska roomies - dem jag typ spenderar mest tid med här!
 
I Sander van Doorn's turnébuss!
 
Jag, Carley (var i Lund i våras), ambassadören, och Sophia (ska åka till Lund i vår).
 

Sista dodgeball-matchen

Igår spelade vi antagligen vår sista match i dodgeball! Nästa vecka är det nämligen slutspel för de bästa lagen i turneringen, och med tanke på våra fantastiska framgångar gissar vi på att vi inte kommer spela..!
 
Men här är i alla fall vårt fantastiska lag!
 
 

En helg i Mont Tremblant

Nu var det visst ett tag sen jag skrev senast, men tiden bara rinner iväg och det händer så mycket hela tiden... Just nu vill jag bara att tiden ska stanna, jag är inte beredd på att lämna allt och alla här om några veckor!
Förra helgen och veckan var ganska lugna. Inte jättemycket att göra i skolan, men en hel del fest och härligt häng med alla...
Den här helgen var det däremot dags för ännu en resa! Jag hakade på Jane och hennes australienska rumskompisar och deras kompisar och åkte upp i Québec till en enorm stuga i skogen. Vi var 15 personer som spenderade helgen tillsammans, och den var helt underbar! Vi hann knappt fram till stugan innan vi alla klämt in oss i en stor utomhusjacuzzi och började en lång festkväll. Det fanns en enorm grill och vi grillade en massa godsaker till middag. I lördags ordnades en enorm pannkaks- och champagnefrukost innan vi gav oss ut på en liten promenad till en sjö i närheten. Under dagen snöade det en massa och australiensarna var helt lyriska och det ordnades snöbollskrig och gjordes snöänglar och snögubbar (observera att detta var möjligt med endast några centirmeter snö haha... Jag och Jane var väl måttligt imponerade av snön haha, men var mysigt).
Det blev ännu mer bad i jacuzzin med snön som föll samtidigt, och sedan ännu en fantastisk middag, fest och ännu mer nattbad. Vi tog lite sovmorgon imorse innan vi packade ihop och åkte iväg hemåt igen (utan att behöva städa - fantastisk stuga!)... På vägen hem råkade vi dock välja fel riktning på motorvägen, och upptäckte två timmar senare att vi kommit fram till Montréal istället för Ottawa... Vår chaufför var måttligt road av detta, och att behöva köra i 2 timmar till för att komma hem haha. Väl tillbaka i Ottawa beställde vi mat från vår favorit-take-away och kollade film och hängde. Helt underbar helg med fantastiska människor!
 
 
 
 
 

RSS 2.0