Go sens go!

Den här veckan har bestått av skola, ineffektivitet, dodgeball... Allt det som har börjat bli ganska mycket vardag här borta...
Men i onsdags kväll var jag bjuden till min nya kanadensiska vän Carley på en halloweenfest med Harry Potter-tema! Jag och min kompis Javi klädde ut oss så gott vi kunde och gav oss iväg på en fest med endast kanadensare. Var riktigt kul att få träffa lite lokala studenter också och inte bara bytisar haha. De hade i alla fall dekorerat huset helt fantastiskt och vi fick verkligen festa i en Harry Potter-värld.
Igår var vi och kollade på mitt livs första NHL-match! Var riktigt riktigt kul! Ottawa spelade mot Chicago, och de bjöd på en spännande match. När de tre ordinarie perioderna var slut stod det 4-4, så det blev förlängning och tillsist straffar. Tyvärr så förlorade Ottawa, menmen...
Nu ikväll är det halloweenfest igen, den här gången med andra bytisar. 
 
 
 
 
 
 

Halvtid

Ja, vad har hänt i veckan som gått?
Den började med panikplugg efter Kuba då jag inom 60 timmar från landning i Kanada hade 2 tentor. Har fått tillbaka resultatet på ena, och den gick i alla fall väldigt bra! Och den andra får vi väl se.
Tanken var väl att jag skulle plugga på supermycket hela veckan, men i onsdags fick vi ju då ett ofriviiligt avbrott med tanke på att vi satt instängda i skolan hela dagen... 
I torsdags hade vi spansk middag då min kompis Carola lagade god mat och blandade 8 liter sangria, vilket resulterade i en festkväll. Och i fredags hade vi någon slags international thanksgiving där alla skulle ta med sig mat från sitt land. Jag gjorde små barbeque-pizzor, så vet inte hur svenskt det kan uppfattas egentligen haha. Middagen gick över till fest och vi gick ut och hade sen efterfest hemma hos mig till 6 på morgonen, så vi var rätt trötta igår... Men har fått mycket plugg gjort i helgen ändå, även om jag hunnit med två bruncher och ett besök på en putine-festival här i Ottawa. Poutine är pommes med gravy och en speciell ost, extremt onyttigt med andra ord!
 
 
Härliga vänner (och helt normala)!
 
 

Kuba!

Ska bara börja med att berätta om igår och vad som hände i Ottawa, det var en minst sagt annorlunda dag! Jag gick iväg till min lektion strax innan 10, och hade lektion som vanligt fram till strax efter 11 när vi fick meddelanden från universitetet om att det var i "lockdown" och vi skulle låsa dörrar, dra ner persienner och släcka lamporna. Det tog en stund innan det hände, men sedan satt hela klassen på golvet i mörkret i ungefär fyra timmar och kollade facebook, nyheter och så vidare. Vid tre lät de oss gå från byggnaden och jag kunde gå hem genom universitetsområdet. Ingen fara för mig alls, men väldigt stort pådrag i hela stan och på universitetet.
 
Så, förra veckan hade vi höstlov, och då drog jag till Kuba tillsammans med en tjej från Danmark och en från Belgien! Och vilken fantastisk vecka! Vi kom fram kl 3 på natten och kördes hem till det "homestay" vi fixat hemifrån kvällen innan. Efter några timmars sömn serverades vi en underbar frukost (precis som alla andra mornar sen) och gav oss ut och utforskade Havana. Vi spenderade två svettiga (35 grader och en luktfuktighet som jag vet inte vad) dagar i Havana, med museum, gamla staden, gamla bilar och färgglada hus. Himla fin stad! Vår tredje dag tog vi en buss på 6 timmar mot Trinidad, där vi första dagen spanade in den lilla lilla staden, drack lite mojitos och serverades en helt fantastisk kubansk middag hemma hos kvinnan vi bodde hos. Nästa dag gav vi oss iväg och red uppe i bergen och badade i ett litet vattenfall på vägen. Dagen efter tog vi en taxi ut till havet där vi hängde på stranden hela dagen. Sol och turkost vatten, men med ett stort åskoväder över land, som lyckligtvis aldrig nådde oss på stranden.
Sista dagen tog vi en taxi tillbaka till Havana där vi spenderade eftermiddagen med att gå från bar till bar till restaurang och bara hade en skön eftermiddag. Och sen så åkte vi hem igen på lördag eftermiddag, och kom hem till ett kallt Kanada. Och då var det bara att sätta igång att plugga eftersom jag hade en midterm (tenta) dagen efter, och ytterligare en dagen efter det. Men tror de gick helt okej :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Reading week nästa

Den här veckan har det inte riktigt hänt något speciellt.. Har försökt hinna ikapp i skolan så har spenderat mesta tiden där, och så lite dodgeball, middar och sånt också såklart! Imorgon börjar vår reading week, typ som ett höstlov, och imorgon tar jag därför planet från Montréal till Kuba en vecka!!! Åker tillsammans med två andra tjejer, och vi kommer vara där en vecka. Planen är att vi ska hänga i Havana och Trinidad, och kanske på någon karibisk strand någon dag! Är ungefär 30-35 grader där för tillfället, och ganska så ostadigt väder, men tror nog det blir bra! Vi hörs om en vecka!

Canoe camping

I onsdags kväll var vi tvungna att fira att vi hoppat bungee jump såklart, så det blev en bra festkväll på Carleton University där Janes roomies pluggar. I torsdags och i fredags var vi därför ganska så trötta, men fick en del jobb gjort i alla fall i skolan. Det blev dock en tidig fredag kväll, för i lördags morse var vi uppe tidigt för att åka ut på ett nytt litet äventyr. Vi hade nämligen bokat in oss på en kanot-camping-resa över helgen. Så med lånad regnjacka, ryggsäck och sovsäck, plus de varmaste kläder jag har med mig hit, var vi ett tjugotal studenter som åkte iväg norrut till Québec och Lac Poisson Blanc för att paddla kanot. Det regnade hela lördagen, men vi hade kul ändå, när vi paddlade fram på sjön och spanande in alla fina träd i rött, orange och gult. Vi pausade på någon liten ö och fortsatte fram till ön vi skulle sova på. Där gjorde vi upp en eld, satte upp våra tält, och fixade en lägerplats, och resten av kvällen satt vi runt brasan och snackade, åt mat och drack lite öl. 
Jag, Jane, Carola och Paul-Antoine som känner varandra sen tidigare paxade ett tält, men fick ofrivilligt sällskap av en annan fransk kille som snarkade som jag vet inte vad heeeela natten så vi fick inte så mycket sömn... 
Igår paddlade vi lite till och åkte tillbaka till Ottawa på kvällen, trötta och kalla, men glada, för det var en rolig helg!
Nu blir det plugg plugg plugg den här veckan, för på lördag drar jag till Kuba!
 
 
 
 
 
 

Bungee Jump!

Igår hoppade jag och några vänner bungee jump utanför Ottawa! Helt sjuk känsla - älskar det!
 
 

TBT

Victoria Falls april 2011
 
Iguassu falls maj 2011
 
Niagara falls september 2014
 

Vinst!

Igår spelade vi dodgeball igen, och den här gången vann vi 8 av 10 matcher!!!
Bjuder därför på några bilder!
 
 
 
 

RSS 2.0