Vandring till Monticello

Igår började vi dagen med en enorm frukostbuffé och kaffe ute på hotellets terrass i solen. Sen anmälde vi oss till en aktivitet på torsdag och gjorde oss redo för vår första dagsvandring.

Vi letade oss uppför bilvägar och villakvarter till byn Monticello som ligger ovanför L’Ile Rousse. Utsikten över staden och havet var fantastisk! 

(null)

Väl framme strosade vi runt i den lilla mysiga byn och gick omkring på en kyrkogård som låg nästan så högt upp man kunde komma på bergstoppen. Vi gjorde ett försök att komma upp till toppen men det fanns inga stigar och var alldeles för tät växtlighet så vi fick ge upp.

(null)


Sen började vandringen nedåt mot havet och då hittade en riktig vandringsled så vi slapp bilvägarna på vägen ner.

(null)

Vi visste ju dock inte riktigt hur leden sträckte sig men den visade sig vara rätt lång men till slut lyckades vi vika av och komma ner till havet. Då var vi rätt varma och hungriga så vi hoppade i havet från några vassa klippor och dukade upp vär picknick bestående av baugette, camembert, frukt och citronjuice. 

(null)

Eftersom vi blev invaderade av getingar gick vi ganska snabbt vidare och nu fortsatte vandringen tillbaka längs med havet, otroligt fint! En sträcka gick vi längs med tågrälsen.

(null)

Efter ett tag kom vi fram till stranden i L’Ile Rousse där vi tog ett dopp till och låg och solade ett tag.

(null)

På kvällen åt vi hotellets buffé och togvett varv genom stan och byfestivalen innan vi gick upp till rummet. Där avslutades kvällen med en stor fyrverkerishow över havet!

Kommentarer
Postat av: Ingrid Lindholm

Ser fantastiskt fint ut. åker gärna dit

2019-10-07 @ 22:56:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0