Sant’Antonino och Algajola

Igår var det vår sista heldag på Korsika och det var soligt och vindstilla igen! Jag sprang en runda upp till fyren på morgonen och strax efter tio gav vi oss iväg på ännu en heldagsvandring.

(null)


Den här gången hade vi kollat upp en vandringsled till byn Sant’Antonino som ligger högt upp i bergen bakom L’Ile Rousse och Algajola. Det blev en brant stigning uppåt i ca 2,5-3 timmar, ibland på steniga stigar som på bilden ovanför, ibland på nån grusväg mellan två bergstoppar, ibland genom någon liten bergsby. Fint var det i alla fall!

(null)

(null)

Vid ett var vi framme vid målet efter att ha blivit halvt attackerade av stora rovfåglar... Vi dukade upp lite medhavd matsäck och gick ett varv genom den lilla bergsbyn.

(null)


(null)

Sen kollade vi upp snabbaste vägen ner till havet, men vi var ju rätt högt upp, så vandringen ner tog ändå 2 timmar. Sen belönade vi oss med ett dopp och sol på stranden i staden Algajola;

(null)

Resans sista dopp i medelhavet! Och jag lyckades bränna mig på en brännmanet... sen var vi värda varsin öl och glass i solen på stranden!

(null)

Och eftersom vi tyckte gått tillräckligt för dagen tog vi sen tåget hem från Algajola. Vi hade egentligen inte tillräckligt med pengar på oss för biljetterna men de var snälla och lät oss åka med ändå :)

(null)

Kvällen spenderade vi med en vinflaska och att fånga den sista solen innan resan hem mot Sverige nu idag. Stegmätaren visade 33 000 steg, 125 våningar och 25 km i slutet av dagen..!

Vilken resa det har varit! Kan verkligen rekommendera Korsika!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0