Calvi

Igår var solen tillbaka och vinden hade mojnat! Och för oss stod staden Calvi på schemat!

Vi tog det så kallade blomstertåget som gick längs med kusten och landskapet som vi åkte igenom var så häftigt! Havet och branta klippor till höger om oss och höga berg till vänster. Sista biten in mot Calvi såg man citadellet torna upp sig längst ut på udden!

(null)

Väl framme i staden gick vi upp till citadellet och gick runt i alla små gränder och kollade in och utsikten åt alla håll.

(null)


(null)


Sen gick vi ner på stan och tog en kaffe i hamnen och kollade i butiker. Vi snacksade på lite lokala bakverk och gick sen ut mot en annan udde med en fyr men vek av halvvägs ut och klättrade nerför en stig längs med klipporna till en lite badvik med turkosa vatten. 

(null)


Där tog vi ett dopp och solade lite på klipporna innan vi gick tillbaka in till stan för tapas och ett glas rosé till lunch.

(null)

(null)

Efter det blev det sol, bad och läsning på stranden! Det sista tåget gick hem vid 17.30 och vi bestämde oss för att gå längs med hela stranden och hoppa på tåget lite närmare L’Ile Rousse. Var en väldigt fin strandpromenad, men vi fick lite bråttom till tåget, men vi hann!

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0