5 underbara veckor pa Nya Zeeland!

Efter en mycket lang och jobbig resa fran Indien till Nya Zeeland var jag extremt glad over att traffa Elise och Sofia pa flygplatsen nar jag landade i Christchurch. Vi flyttade in i var bil vi hyrt och borjade kora langst upp pa norra on redan andra dagen, efter lite sightseeing i Christchurch innan vi akte. Vi borjade i Abel Tasman dar vi spenderade en heldag i kajaker paddlandes runt till kritvita strander pa ett alldeles turkost vatten med salar som lag och solade pa klipporna. Vi fick ett bra forsta intryck av NZ, jag var redan ganska kar i landet. Vi fortsatte sedan nerat mot Franz Josef och glaciaren dar. Det blev en haftig heldag med klattring upp pa glaciaren och kvallen avslutades med bad i naturligt uppvarmda kallor. Det bar raskt av nerat och Wanaka. Ju langre soderut vi korde, desto vackrare och vackrare blev naturen med berg som inte liknar nagot annat. Det blev en heldag pa en jetboat for mig medan Elise och Sofia hoppade fallskarm. Vi korde in till Queenstown for att fa ta del lite av deras festliv men akte vidare till Milford Sound tidigt nasta morgon. Det blev en roadtrip med stopp for lunch pa de veckraste rastplatser jag sett hittills, och campingplatsen vi bodde pa var fantastisk, med en stor sjo med berg i bakgrunden som utsikt dar vi satt pa stranden och lagade var pasta till middag. Nasta dag akte vi ut pa en kryssning for att fa se lite mer av naturen, innan vi vande och akte tillbaka till Queenstown. Dar tog jag min vaska, sa hej da till Elise och Sofia och flyttade in pa mitt forsta hostel i NZ. Men forst tog jag och Sofia och trotsade var radsla och hoppade Bungy Jump! Jag stormtrivdes i Queenstown! Vi var ett harligt gang som hangde pa hostelet, med inte sa mycket aktiviteter pa dagarna men stora gemensamma barbeques och middagar foljt av antingen chillande med ol pa veranden som vette mot sjon eller ute pa Queenstowns manga klubbar.
Efter nagra dagar kande jag dock att det var dags att aka vidare och jag hoppade pa min allra forsta Kiwi-buss. Det var en lang bussresa upp till Kaikoura, eftersom de hoppade over Christchurch som blivit forstort av en stor jordbavningen nagra dagar efter att vi lamnat staden 2 veckor tidigare. I Kaikoura gjorde jag nagot mycket haftigt - jag akte ut pa havet och simmade med 400 delfiner - gud vad roligt det var! Fran Kaikoura fortsatte jag upp mot Wellington, Taupo och Rotorua innan jag kom till Auckland ungefar en vecka senare. Pa vagen stannade jag bl.a. och gick en av varldens allra basta dagsvandringar, och enligt mig varldens tuffaste. Det var en vandring genom ett vulkaniskt omrade, och hojdpunkten var absolut nar man nadde toppen pa Mt Doom - varldens mest aktiva vulkan, efter en brant vandring i askorna och pa stenarna fran tidigare utbrott.
Val i Auckland traffade jag upp Elise och Sofia och deras 3 killkompisar och vi spendearde en dag tillsammans i NZs storsta stad. Det blev vandring pa deras Harbour Bridge och uppfor inaktiva vulkaner som finns overallt i staden. Det var skont att umgas med sina kompisar igen da resan upp till Auckland var ganska hackig, med nya manniskor att lara kanna varje dag och sen ssaga hej da till ett dygn senare.
Jag sa sen hej da igen och akte upp pa en mycket harlig 4-dagars-resa till Bay of Islands och den mest norra udden Cape Reinga. Det blev nagra harliga dagar pa stranden, en batresa ut bland oarna, sandboarding pa sanddyner och bad pa bl.a. 90 mile beach.
Med en veckas restid kvar i landet hoppade jag pa Kiwi-bussen och akte soderut igen. Det blev en underbar vecka. Vi akte till Mercury Bay och badade vid den valkanda Catedral Cove, tillbaka till den stinkande staden Rotorua, over till Waitomo dar jag gjorde den sjukt haftiga black water raftingen. Sen blev det en lugn dag i Taupo innan nagra intensiva partydagar drog igang. I Taupo kunde jag inte heller langre sta emot att slanga mig ut ur ett flygplan pa 4 km hojd! Vi akte ut pa landet till en aventyrslodge, besokte en Maori-by och gick pa filmstudios i Wellington. Hela veckan spenderades med ett gang pa svenska tjejer och danska killar och vi blev riktigt bra kompisar. Det kanns trakigt att lamna NZ som definitivt ar det haftigaste landet jag nansin varit i!

Det har varit 5 intensiva veckor med alla de har roliga aktiviteterna;

- Kajakpaddling i Abel Tasman
- Klattring pa glaciarer
- Jetboating
- Bungy Jumping
- Simma med 400 delfiner
- vandring pa en aktiv vulkan
- bad i naturligt uppvarmda pooler ute i naturen
- bad och sol
- batkryssningar
- sandboarding
- besol i lokalbefolkningens byar
- black water rafting
- fallskarmshopp

Kan man ska man, och borjar man gora en grej far man aldrig nog. Jag ar ganska kar i Nya Zeeland ocksa vid det har laget kan jag lova!

Kommentarer
Postat av: mamma

Hej Hanna, det är så roligt att läsa om alla dina äventyr, resor och allt det du tar dig för att göra! Och att du ser så glad ut på alla bilder.

Tänk så roligt att få vara med om så mycket som du får och att din resa blir som du tänkt dig ! Hoppas nu att du får det lika bra på din fortsatta tur, Afrika blir ju något helt annat än NZ.

Kramar och res försiktigt !

2011-03-23 @ 18:45:50
Postat av: Elvira

Åh herregud vad du har gjort mycket saker!!!

2011-03-23 @ 21:09:22
Postat av: pappa

Kul att få uppleva alla aktiviteter och spännande händelser. Kan det bli roligare i nästa land?

2011-03-24 @ 16:57:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0